Κοσμος

FT: «Πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του Πούτιν από την ΕΕ

Δεν θα επιβληθεί απαγόρευση ταξιδιών εντός της ΕΕ για την ώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
FT: «Πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του Πούτιν και του Λαβρόφ, σχεδιάζει η Ε.Ε.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Σεργκέι Λαβρόφ © EPA/PETER KLAUNZER

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει τρίτο πακέτο κυρώσεων για τα περιουσιακά στοιχεία του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στο πλαίσιο των κυρώσεων που προωθούνται, σύμφωνα με τρεις πηγές με γνώση του θέματος, τις οποίες επικαλούνται οι Financial Times. 

Οι υπουργοί Εξωτερικών του μπλοκ σχεδιάζουν να εγκρίνουν το πακέτο των κυρώσεων σήμερα το απόγευμα, μαζί με δέσμη μέτρων κατά των ρωσικών τραπεζών και της βιομηχανίας, αναφέρουν οι προαναφερθείσες πηγές.

Στον Πούτιν και τον Λαβρόφ, ωστόσο, δεν θα επιβληθεί απαγόρευση ταξιδιών εντός της Ε.Ε. στο πλαίσιο των μέτρων, κάτι που υπογραμμίζει την προθυμία του μπλοκ να διατηρήσει ανοιχτές κάποιες συμβολικές διπλωματικές διόδους.

«Κινούμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε», δήλωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος προσθέτοντας ότι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα στοχεύσουν «πολλούς ακόμη» ολιγάρχες.

Η τρίτη σειρά κυρώσεων θα πλήξει περαιτέρω τον χρηματοπιστωτικό και τον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, δήλωσε η πηγή, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Σε ερώτηση αν οι εισαγωγές άνθρακα που κάνει η περιοχή του Ντονμπάς από την Πολωνία θα σταματήσουν, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι το θέμα ετέθη από τις βαλτικές χώρες κατά τις συνομιλίες των 27 χθες.

«Συζήτησαν πώς αυτό μπορεί να εφαρμοσθεί σταδιακά», είπε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ