Κοσμος

Ουκρανία: Πατέρας με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά το παιδί του

Εικόνες που συγκινούν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Πατέρας αποχαιρετά την κόρη του
Ουκρανία: Πατέρας αποχαιρετά την κόρη του © Twitter/@petergyang

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η στιγμή που πατέρας αποχαιρετά το παιδί του - Εικόνες που συγκλονίζουν.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης η μεγάλης έκτασης στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Με τις εικόνες από το πεδίο των μαχών να συγκλονίζουν.

Ουκρανοί πολίτες έσπευσαν να απομακρυνθούν, ενώ άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις οικογένειές τους, προκειμένου να τους σώσουν μένοντας οι ίδιοι πίσω.

Τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, το οποίο καταγράφει τη στιγμή που ένας πατέρας αποχαιρετά το παιδί του.

Δεν γνωρίζει αν θα ξαναδεί το παιδί του. Δεν γνωρίζει αν θα μπορέσει να το αγκαλιάσει ξανά. Το κοριτσάκι γέρνει στην αγκαλιά του πατέρα της και κλαίει.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος Ζελένσκι απευθύνθηκε στον ουκρανικό λαό και ανακοίνωσε ότι 137 είναι οι νεκροί Ουκρανοί, μετά την πρώτη ημέρα των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Διαπίστωσε πως η χώρα του έχει «αφεθεί μόνη» αντιμέτωπη με τον ρωσικό στρατό. «Ποιος είναι έτοιμος να πολεμήσει μαζί μας; Δεν βλέπω κανέναν. Ποιος είναι διατεθειμένος να δώσει στην Ουκρανία την εγγύηση για την εισδοχή της στο NATO; Όλοι φοβούνται», ανέφερε σε επικριτικό τόνο κατά τη διάρκεια μαγνητοσκοπημένου διαγγέλματός του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ