Κοσμος

Μπάιντεν: Θα κοστίσει πολύ ακριβά στον Πούτιν

Το διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν © EPA/Oliver Contreras

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοινώνει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Το νέο διάγγελμα του Μπάιντεν έρχεται λίγη ώρα μετά την είδηση ότι το Κρεμλίνο ανέφερε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί τους όρους παράδοσης της Ουκρανίας.

«Πρόκειται για μια προμελετημένη επίθεση», είπε ο Τζο Μπάιντεν αρχικά. «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν το σχεδίαζε αυτό εδώ και μήνες, όπως λέγαμε. Για εβδομάδες, προειδοποιούσαμε ότι αυτό θα συνέβαινε και τώρα, εξελίσσεται σε μεγάλο βαθμό όπως το είχαμε προβλέψει».

«Ο Πούτιν είναι αυτός που επέλεξε αυτόν τον πόλεμο και θα υποστεί τις συνέπειες ο ίδιος και η χώρα του» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στη συνέχεια ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι θα υπάρξουν ισοπεδωτικές κυρώσεις στην οικονομία της Ρωσίας, οι οποίες είναι οι εξής:

  • Επιβάλλονται κυρώσεις σε 4 από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ρωσίας που σημαίνει ότι κάθε περιουσιακό στοιχείο που έχουν στις ΗΠΑ θα παγώσει.
  • Περιορίζονται οι δυνατότητες για επιχειρηματικές συναλλαγές σε οποιοδήποτε νόμισμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «θα χτυπήσουμε το ρούβλι, να μην μπορούν να κάνουν συναλλαγές με άλλα νομίσματα, όπως γιεν, ευρώ, δολάριο, να μην μπορούν να χρηματοδοτήσουν τον ρωσικό στρατό».
  • Επιβάλλονται νέοι έλεγχοι στις εξαγωγές, οι οποίοι ότι θα μπλοκάρουν περισσότερες από τις μισές εισαγωγές υψηλής τεχνολογίας της Ρωσίας και θα επιφέρουν πλήγμα στις στρατιωτικές και οικονομικές φιλοδοξίες της Μόσχας.
  • Θα υπάρξουν κυρώσεις σε νέα μέλη της ρωσικής ελίτ
  • Θα υπάρξουν περιορισμοί στις μεγαλύτερες εταιρείες της Ρωσίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι δεν υποτιμά τον Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά ότι δεν προτίθεται να μιλήσει μαζί του. Παράλληλα είπε ότι στο τραπέζι βρίσκονται κυρώσεις και για τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο. Τόνισε ακόμα ότι ο Πούτιν έχει πολύ μεγαλύτερες φιλοδοξίες από την Ουκρανία.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική εισβολή - Live όλες οι εξελίξεις

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ