Ελλαδα

Ρωσία: Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε τους όρους παράδοσης

Τι ζητά ο Πούτιν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία - Ουκρανία: Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε τους όρους παράδοσης με το Κίεβο, λέει το Κρεμλίνο
Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος © Twitter

Ρωσία - Ουκρανία: Το Κρεμλίνο δηλώνει έτοιμο για διαπραγματεύσεις με την ηγεσία της Ουκρανίας για τους όρους παράδοσης της χώρας.

Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη να διαπραγματευτεί με το Κίεβο τους όρους παράδοσης της χώρας, λίγες ώρες μετά τη στρατιωτική εισβολή στην ουκρανική επικράτεια.

Με ανακοίνωσή του, μέσω του εκπροσώπου Ντμίτρι Πεσκόφ, το Κρεμλίνο δήλωσε έτοιμο να κάτσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την ηγεσία της Ουκρανίας και να καταλήξουν στους όρους παράδοσης της χώρας.

Ρωσία - Ουκρανία: Έτοιμοι να διαπραγματευτούμε τους όρους παράδοσης

«Ο πρόεδρος είναι έτοιμος να δηλώσει τι περιμένει από την Ουκρανία, θέτοντας την κόκκινη γραμμή στα προβλήματα που έχουν προκύψει. Οι προτάσεις της ρωσικής προεδρίας αφορούν ένα ουδέτερο καθεστώς και την αποστρατικοποίηση της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Με την τήρηση αυτών των όρων θα επιτευχθεί η αποστρατικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, ώστε να πάψει η Ρωσία να τη θεωρεί ως απειλή για την ασφάλειά της και τον λαό της», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε έτοιμος να συμμετάσχει σε συζητήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προκειμένου να του θέσει τους όρους τους για το κυβερνητικό καθεστώς της επόμενης ημέρας και την απόσυρση των οπλικών συστημάτων από τα εδάφη της χώρας.

Αυτοί είναι όροι που θέτει η Μόσχα, ώστε να θεωρήσει ότι, «επί του παρόντος, δεν υφίσταται απειλή για την ασφάλεια της χώρας και του ρωσικού λαού».

Ουκρανία - Newsweek: Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι το Κίεβο θα πέσει εντός 96 ωρών

Πηγή κοντά στην κυβέρνηση του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με το Newsweek, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, συμφώνησε με την εκτίμηση των ΗΠΑ ότι το Κίεβο θα μπορούσε να περικυκλωθεί εντός 96 ωρών. Αλλά δεν πίστευαν ότι η κυβέρνηση του Ζελένσκι θα κατέρρεε.

Ερωτηθείσα από το Newsweek εάν η κυβέρνηση ήταν σίγουρη ότι θα μπορούσε να σπάσει μια πιθανή ρωσική περικύκλωση, η πηγή είπε πως «νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε. Λένε ότι η Ουκρανία κρατά καλύτερα από ό,τι περίμεναν».

Διπλωματικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, ο οποίος επίσης δεν θέλησε να κατονομαστεί καθώς δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να μιλήσει δημόσια για το θέμα, είπε στο Newsweek για την αξιολόγηση των ΗΠΑ πως «η προσωπική μου άποψη: Δυστυχώς, ακούγεται μάλλον πιστευτό. Ωστόσο, νομίζω τώρα οι πρώτες 24 ώρες είναι οι πιο κρίσιμες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ