- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η Ρομπέρτα Μετσόλα νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Αχίλλειος πτέρνα» θεωρείται η γνωστή αντίθεσή της στην άμβλωση
Η Ρομπέρτα Μετσόλα εξελέγη νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη θέση του εκλιπόντος Νταβίντ Σασσόλι.
Η Μαλτέζα ευρωβουλευτής που κλείνει σήμερα τα 43, λαμβάνει ένα πολύ καλό καλό δώρο γενεθλίων καθώς θα ηγηθεί του Ευρωκοινοβουλίου για τα επόμενα δυο χρόνια μετά τη σημερινή ψηφοφορία των συναδέλφων της.
Η Μετσόλα γίνεται η τρίτη γυναίκα πρόεδρος του ΕΚ, μετά την Σιμόν Βέιλ (1979 - 1982) και την Νικόλ Φονταίν (1999 - 2002). Η εκλογή της από τον πρώτο μόλις γύρο έγινε εφικτή καθώς υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους.
Στην ηλεκτρονική (λόγω πανδημίας) ψηφοφορία ψήφισαν 690. Λευκά και άκυρα 74. Έγκυρα 616. Έλαβαν: η Ρομπέρτα Μέτσολα 450, η Σουηδή Αλις Μπαχ Κούνκε (Πράσινοι) 101, και η Iσπανίδα Σίρα Ρέγκο από την Αριστερά 57 ψήφους.
Πρώην δικηγόρος και απόφοιτος του College of Europe η Μετσόλα υπηρέτησε ως νομική ακόλουθος στο γραφείο της Μάλτας στην ΕΕ από το 2004 μέχρι το 2012 και ως νομική σύμβουλος της Κάθριν Άστον, πρώην εκπροσώπου της ΕυρωπαΪκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, ενώ μιλά άπταιστα ιταλικά και γαλλικά.
Παντρεμένη από το 2005 με τον Φινλανδό Ούκο Μετσόλα απέκτησε μαζί του τέσσερις γιους ηλικίας από 14 έως τεσσάρων ετών, τον Λούκα, τον Άλεκ, τον Μαρκ και τον Κρίστιαν.
H Μετσόλα δεν έκρυψε ποτέ την αντίθεσή της στις αμβλώσεις και εξαίρει την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες θα δουν κοινή δράση «καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει υβριδικές επιθέσεις στα σύνορά της». Θεωρεί σημαντική την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την καινοτομία αλλά και την προστασία των ελευθεριών. Το Ευρωκοινοβούλιο, όπως λέει, χρειάζεται μια ισχυρή φωνή, μια φωνή που να μεταφέρει τις ανησυχίες και τις προσδοκίες των πολιτών της ΕΕ στις σημαντικές προκλήσεις» που υπάρχουν.
Μάλιστα σε ένα από τα tweet της, που φαίνεται να ήταν το κυρίαρχο σύνθημα της εκστρατείας της για την υποψηφιότητας για την προεδρία του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου, αναφέρει: «Αν πιστεύεις σε κάτι, μην τα παρατάς».
Η Μαλτέζα λατρεύει τη σειρά κινουμένων σχεδίων «Τομ και Τζέρι» και δίνει καθημερινά «μάχη» για να μην αφήνει τα παιδιά της πολλές ώρες μπροστά από την τηλεόραση. Οι γονείς της , όπως λέει, της έμαθαν ότι δεν έχει νόημα να παραπονιέται αν δεν προσπαθεί να αλλάξει αυτό που την ενοχλεί. «Υπάρχουν πάρα πολλοί "κριτικοί της πολυθρόνας" στην κοινωνία μας. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι αυτοί που θα υποστηρίξουν τις αλλαγές που θέλουμε», όπως έχει πει σε παλαιότερες συνεντεύξεις της.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.