Κοσμος

Περού: Νεκροί από τσουνάμι μετά την έκρηξη ηφαιστείου στην Τόνγκα

Περισσότερα από 20 λιμάνια έκλεισαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κύματα
Κύματα © Pixabay

Δύο νεκροί στο Περού από κύματα, καθώς το τσουνάμι έφθασε στις παράλιες περιοχές της χώρας μετά την έκρηξη ηφαιστείου στην Τόνγκα.

Δύο άνθρωποι πνίγηκαν κοντά σε μια παραλία στο βόρειο Περού, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή (16/1) η τοπική αρχή πολιτικής άμυνας έπειτα από ασυνήθιστα υψηλά κύματα που παρατηρήθηκαν σε πολλές παράκτιες περιοχές, όταν εξερράγη ένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο στην Τόνγκα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο θάνατος από πνιγμό των δύο ατόμων σημειώθηκε χθες σε μια παραλία της περιοχής Λαμπαγέκουε, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Ινστιτούτο Πολιτικής Άμυνας του Περού.

Η περουβιανή αστυνομία έγραψε στο Twitter ότι οι δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί από αστυνομικούς του τμήματος κοντά στην παραλία Ναϊλάμπ. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «τα κύματα ήταν ασυνήθιστα» στην περιοχή και ότι η περιοχή είχε κηρυχθεί ακατάλληλη για τους λουόμενους. Περισσότερα από 20 λιμάνια του Περού έκλεισαν προσωρινά ως προληπτικό μέτρο εν μέσω προειδοποιήσεων ότι το ηφαίστειο προκαλεί ασυνήθιστα υψηλά κύματα, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν πολλά σπίτια και επιχειρήσεις πλημμυρισμένα σε παράκτιες περιοχές τόσο στο βόρειο όσο και το κεντρικό Περού που «βρέχεται» από τον Ειρηνικό. Το Πολεμικό Ναυτικό του Περού ανακοίνωσε ότι δεν προβλέπεται να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι για τη χώρα.

Alerta por tsunami Perú y Chile: Mar se salió en Paracas

Συναγερμός στον Ειρηνικό μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στην Τόνγκα - Τσουνάμι έπληξε την Ιαπωνία

Το υποθαλάσσιο ηφαίστειο στα νησιά Τόνγκα εξερράγη το Σάββατο, προκαλώντας προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε περιοχές στον Ειρηνικό. Εντολές για απομάκρυνση πολιτών δόθηκαν από τις αρχές στην Ιαπωνία.

Στην Ιαπωνία εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κλήθηκαν σήμερα να απομακρυνθούν από τις εστίες τους καθώς κύματα ψηλότερα από ένα μέτρο έπληξαν τις παράκτιες περιοχές, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Το οπτικό υλικό που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τεράστια κύματα να σκάνε πάνω σε παραθαλάσσια σπίτια σε πολλά νησιά του Νότιου Ειρηνικού.

Μέχρι τις ΗΠΑ & την Ιαπωνία το τσουνάμι από την έκρηξη υποθαλάσσιου ηφαιστείου | 16/1/22 | ΕΡΤ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ