Κοσμος

380 εκατ. δολάρια για τα θύματα του γιατρού γυμναστικής των ΗΠΑ

Ανάμεσα στα θύματα ήταν και η Σιμόν Μπάιλς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λάρι Νάσαρ: Διακανονισμός 380 εκατ. δολαρίων για τα θύματα του
Τα θύματα του Λάρι Νάσαρ © EPA Pool

Σε συμβιβασμό 380 εκατομμυρίων δολαρίων με την ομοσπονδία Γυμναστικής των ΗΠΑ κατέληξαν τα θύματα του Λάρι Νάσαρ.

Τα θύματα του πρώην γιατρού Γυμναστικής των ΗΠΑ, Λάρι Νάσαρ, κατέληξαν σε συμβιβασμό 380 εκατομμυρίων δολαρίων με την ομοσπονδία Γυμναστικής των ΗΠΑ, την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ και τους ασφαλιστές τους, μετά από πενταετή δικαστική μάχη, όπως ανέφερε σήμερα η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο διακανονισμός επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια ακρόασης τη Δευτέρα (13.12.2021), σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ινδιανάπολη, σημειώνοντας ότι θα καλύψει αξιώσεις που υποβλήθηκαν από διάσημων αθλητριών, συμπεριλαμβανομένων των, Σιμόν Μπαίλς, Άλι Ράισμαν και ΜακΚέιλα Μαρόνι, οι οποίες είναι όλες θύματα σεξουαλικής κακοποίησης του Λάρι Νάσαρ.

Θυμίζουμε ότι οι τρεις γυναίκες κατέθεσαν για την κακοποίηση που υπέστησαν κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στη Γερουσία, μέσα στη χρονιά.

Στην ακρόαση τους, κατηγόρησαν τους Αμερικανούς αξιωματούχους της γυμναστικής και των Ολυμπιακών Αγώνων για την αποτυχία τους να σταματήσουν τον Νασάρ και επέκριναν το FBI για τις έρευνες του.

Η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει, με το δικαστήριο να κρίνει ένοχο τον Νασάρ για τους βιασμούς και τις σεξουαλικές επιθέσεις, καταδικάζοντάς τον πρώην γιατρό σε κάθειρξη 175 ετών. Η αρμόδια επιτροπή στη Γερουσία εξετάζει αν υπάρχουν τυχόν ευθύνες του FBI. Η Μπάιλς θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες αθλήτριες, έχοντας κατακτήσει τα περισσότερα μετάλλια στην ιστορία της γυμναστικής.
 

«Κατηγορώ τον Λάρι Νασάρ, αλλά κατηγορώ και ένα ολόκληρο σύστημα που του επέτρεψε την κακομεταχείριση εκ μέρους του και συνέβαλε σε αυτήν» τόνισε στην κατάθεσή της η Σιμόν Μπάιλς, η οποία κατέκτησε το χάλκινο στη δοκό ισορροπίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. Και πρόσθεσε: «Εάν επιτρέπεις σε έναν επιθετικό άνθρωπο να βλάπτει παιδιά, οι συνέπειες θα είναι ταχείς και βαριές».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY