- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο ακροδεξιός δοκιμιογράφος Ερίκ Ζεμούρ ανακοίνωσε με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι θα είναι υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2022.
Ο ακροδεξιός δοκιμιογράφος Ερίκ Ζεμούρ ανακοίνωσε με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι θα είναι υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2022.
«Ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις και να σώσουμε τη Γαλλία. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να είμαι υποψήφιος για την προεδρία», είπε ο Ζεμούρ ανακοινώνοντας επισήμως την υποψηφιότητά του στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο YouTube και προβλήθηκε από τη γαλλική τηλεόραση.
Ο Ζεμούρ υπόσχεται ριζοσπαστική προσέγγιση στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν εκλεγεί πρόεδρος. Τα σχέδιά του περιλαμβάνουν την επανεισαγωγή των συνοριακών ελέγχων, την αναστολή των κανόνων χωρίς σύνορα Σένγκεν για δύο χρόνια και, σύμφωνα με ένα μέλος της ομάδας του που είναι αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα, αγνοεί αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης — παρά το γεγονός ότι η Γαλλία είναι δεσμευμένη με την τελευταία — σε θέματα όπως η μετανάστευση και οι κρατικές επιδοτήσεις.
Πανταχού παρών στον δημόσιο διάλογο από τον Σεπτέμβριο, ο πρώην δημοσιογράφος είδε τη δημοτικότητά του να ανεβαίνει, γεγονός που θορύβησε την Μαρίν Λεπέν, την υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού (άκρα δεξιά), η παρουσία της οποίας στον δεύτερο γύρο θεωρείτο μέχρι τώρα περίπου δεδομένη. Οι εντάσεις αυξάνονται στο στρατόπεδο του Ζεμούρ, καθώς οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η υποστήριξη του ακροδεξιού σχολιαστή έχει αρχίσει να μειώνεται υπέρ της παραδοσιακής σημαιοφόρου της ακροδεξιάς, Λεπέν.
Όμως η ανεπίσημη προεκλογική εκστρατεία του δοκιμιογράφου ήδη συναντά δυσκολίες. Στις δημοσκοπήσεις μένει στάσιμος, επικρίνεται για έλλειψη οργάνωσης και στις περιοδείες του στην επαρχία αποδοκιμάζεται.
Ύψωσε προ ημερών το μεσαίο δάχτυλο ανταποδίδοντας χειρονομία διερχόμενης στη Μασσαλία (νότια Γαλλία), συμβάν οι φωτογραφίες του οποίου προκάλεσαν σάλο, αναγκάζοντας τον Ζεμούρ να παραδεχθεί πως συμπεριφέρθηκε με «άκομψο» τρόπο.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που μεταδόθηκε προχθές, Κυριακή, στον πρώτο γύρο (θα διεξαχθεί τη 10η Απριλίου 2022) πιστώνεται από 14 ως 15% των προθέσεων ψήφου, πίσω από την Μαρίν Λεπέν (γύρω στο 19%) και τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν (25%).
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του ο γνωστός ράπερ
Νέα διαγραφή καναλιών λόγω παραβίασης όρων - Εντείνεται η ανησυχία για επικίνδυνες πρακτικές
«Ποιον από τους δύο;» είπε ατάραχη στους αστυνομικούς - Πιθανή η θανατική ποινή
Ο Μοράντε ντε λα Πουέμπλα περιγράφει τον «πιο επώδυνο τραυματισμό της ζωής του» μετά την επίθεση ταύρου στη Σεβίλλη
Το απίστευτο ατύχημα κατά τη διάρκεια οδικού ταξιδιού στην έρημο και η δραματική επιχείρηση διάσωσης με σχοινιά
Τι είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τον δούκα του Σάσεξ
Ποιες άλλες περιοχές χτύπησε η Μόσχα
«Η ΕΕ να φορολογήσει τα έκτακτα κέρδη»
Αλλαγή πλάνων από την Ουάσιγκτον
Εσωτερικό email του Πενταγώνου αποκαλύπτει σχέδια τιμωρίας συμμάχων για τον πόλεμο στο Ιράν
Σε νέα φάση η ελληνογαλλική συμμαχία
Η εταιρία δικαιολόγησε την απόφασή της επικαλούμενη «αλλαγή στην συμπεριφορά των επιβατών»
Πολλοί πυροβολισμοί ακούστηκαν σε χώρο εστίασης - Τουλάχιστον έξι τραυματίες, δύο σε κρίσιμη κατάσταση
Η συγκυρία της επίσκεψης έχει έντονο συμβολισμό, καθώς συμπίπτει με την 250ή επέτειο από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας
Τι αναφέρουν οι NYT για τον διάδοχο Αγιατολάχ
Η ίδια είχε επιχειρήσει στο παρελθόν να αυτοκτονήσει
Ίχνη ραδιενέργειας επιμένουν σε συγκεκριμένες ζώνες
Tι δήλωσε ο επίτροπος για τον αποκλεισμό του Ορμούζ
Οι κυβερνήσεις συμβουλεύουν τους πληγέντες να ακυρώσουν και να αντικαταστήσουν τα διαβατήριά τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.