- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Λαμπεντούζα: Πάνω από 500 μετανάστες έφτασαν με παλιό αλιευτικό
Το σκάφος που τους μετέφερε αναχαιτίστηκε από τις ιταλικές αρχές
Πάνω από πεντακόσιοι μετανάστες έφθασαν στο ιταλικό νησάκι Λαμπεντούζα χθες Δευτέρα το απόγευμα με παλιό αλιευτικό.
Στον μικρό νησί της Ιταλίας, τη Λαμπεντούζα, έφτασε το απόγευμα της Δευτέρας ένα παλιό αλιευτικό με πεντακόσιους μετανάστες να επιβαίνουν.
Το σιδερένιο αλιευτικό μήκους 15 μέτρων αναχαιτίστηκε από περιπολικό της υπηρεσίας τελωνείων (Guardia di Finanza) περίπου 7 χιλιόμετρα από το νησί και οδηγήθηκε στο λιμάνι, διευκρίνισε το ιταλικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
Ανάμεσα στους μετανάστες, που πιστεύεται πως είναι πολίτες του Μαρόκου, της Συρίας, του Μπανγκλαντές και της Αιγύπτου, είναι γυναίκες και παιδιά, ανέφερε η ίδια πηγή. Το πλεούμενο πιστεύεται πως απέπλευσε από τη Λιβύη. Νωρίτερα χθες έφθασαν στο νησί 119 άνθρωποι με πέντε πλεούμενα.
«Έπειτα από μερικές ημέρες κακοκαιρίας, η θάλασσα είναι ήρεμη και οι αφίξεις ξανάρχισαν», εξήγησε στο ANSA ο Τότο Μαρτέλο, ο δήμαρχος στη Λαμπεντούζα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να εξακριβωθούν τα στοιχεία των μεταναστών, να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες και να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις προτού τεθούν σε καραντίνα, πιθανόν σήμερα.
Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που αποπλέουν από τις ακτές της Τυνησίας και της Λιβύης συχνά κατευθύνονται στη Λαμπεντούζα, μικρό ιταλικό νησί ανάμεσα στην Τυνησία και τη Μάλτα, για να ζητήσουν άσυλο στην ΕΕ. Όμως το ταξίδι σε αυτή τη θαλάσσια οδό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.
Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), μέρους του συστήματος του ΟΗΕ, τουλάχιστον 1.146 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα το πρώτο μισό της χρονιάς προσπαθώντας να φθάσουν στην Ευρώπη, υπερδιπλάσιοι από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (513). Από το 2014 ως το 2018 έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 17.000 άνθρωποι, κατά την ίδια πηγή. Ο Οργανισμός σημειώνει πως τα στοιχεία αυτά πιθανότατα είναι υποτιμημένα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.