- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Οι Ταλιμπάν υποστηρίζουν ότι πήραν τον πλήρη έλεγχο της Πανσίρ
Πηγές του Reuters αναφέρουν ότι οι Ταλιμπάν έχουν πλέον τον πλήρη έλεγχο του Αφγανιστάν
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν υποστηρίζουν ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο της επαρχίας Πανσίρ - Τι δηλώνουν πηγές στο Reuters.
Τον πλήρη έλεγχο της επαρχίας Πανσίρ στο Αφγανιστάν υποστηρίζουν ότι έλαβαν οι Ταλιμπάν, μέσω του εκπροσώπου του ισλαμιστικού κινήματος, Μπιλάλ Καρίμι.
«Η Πανσίρ εισήλθε στον πλήρη έλεγχο του Ισλαμικού Εμιράτου», είπε ο Καρίμι με ανάρτηση στο twitter. Επιπλέον, πηγές που επικαλείται το Reuters αναφέρουν ότι το κίνημα πλέον έχει τον πλήρη έλεγχο ολόκληρου του Αφγανιστάν.
Ακόμη, η Yeni Safak, επικαλούμενη τον ανταποκριτή της στην Καμπούλ, μετέδωσε ότι η Πανσίρ έπεσε στον έλεγχο των Ταλιμπάν, τονίζοντας ότι νωρίτερα σημειώθηκαν στην επαρχία σφοδρές μάχες. «Η επαρχία Πανσίρ έπεσε, όλοι οι άνθρωποι ή στρατιώτες της αντίστασης αιχμαλωτίστηκαν από τους μαχητές, (ο αντιπρόεδρος) Αμρουλάχ Σάλεχ και ο (αρχηγός της αντίστασης) Αχμάντ Μασούντ τράπηκαν σε φυγή», είπε η πηγή.
«Με τη χάρη του Αλλάχ του Παντοδύναμου, έχουμε τον έλεγχο ολόκληρου του Αφγανιστάν. Οι ταραχοποιοί νικήθηκαν και η Πανσίρ βρίσκεται τώρα υπό τη δική μας διοίκηση», δήλωσε ένας διοικητής των Ταλιμπάν.
Ο πρώην αντιπρόεδρος Αμρουλάχ Σάλεχ, ένας από τους ηγέτες των δυνάμεων της αντίστασης, τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό Tolo News ότι είναι ψευδείς οι αναφορές ότι εγκατέλειψε τη χώρα. Μιλώντας σε άλλο τηλεοπτικό κανάλι, το Shamshad News, διέψευσε επίσης ότι η Πανσίρ έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απαρχαιωμένες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, επανειλημμένες διαρροές και υψηλά επίπεδα αμίαντου
Πρόστιμα από 1.000 έως 5.000 δολάρια
Τι μπορούν να κάνουν οι Δημοκρατικοί
Οι επενδυτές προσδοκούν λιγότερες πολιτικές ανατροπές, αλλά βλέπουν αυστηρότερο έλεγχο στην τεχνητή νοημοσύνη
Ο Πάπας έχει ήδη παραθέσει στίχους του σε πρόλογο βιβλίου
Ο 67χρονος άνδρας αρνήθηκε αρχικά να παραδώσει τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου
Ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί πως η απόφασή του για το Ιράν ήταν η σωστή
Οι πιθανές επιπτώσεις στις σχέσεις της Ουάσιγκτον με τρεις κρίσιμες περιοχές του πλανήτη
Η άλλοτε προνομιακή σχέση με τον Αμερικανό πρόεδρο κινδυνεύει να γίνει εκλογικό βάρος
20 ετών και 2 μηνών ήταν την Κυριακή ο Αντρέα Κίμι Αντονέλι, όταν έγινε ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της F1.
Υποψίες για οργανωμένη επιχείρηση
Το μήνυμα συνοδεύεται από φωτογραφία που δείχνει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ συνοφρυωμένο
Μια διαδεδομένη δεισιδαιμονία συνδέει το γρήγορο φαγητό με εξαντλητικές βάρδιες
Μεταξύ άλλων καμία νίκη σε αμφίρροπες αναμετρήσεις
Η ανάρτηση του Αμερικανού αντιπροέδρου
Υποχώρηση της Βέρνης από το αίτημα αποζημίωσης προς τη Ρώμη
Αισιοδοξία από την Κομισιόν - Ρεαλιστικός στόχος η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων
Ανοιχτό το ενδεχόμενο δανεισμού στην Ελλάδα
Και γιατί κάνω μόνη μου cancel σε δικό μου σχετικό κείμενο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.