- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διαψεύστηκαν οι εκτιμήσεις για νίκη της ακροδεξιάς στη Γαλλία
Χαμηλές επιδόσεις κατέγραψε το κόμμα της Μαρίν Λεπέν
Περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία: Δεν πέτυχε τα ποσοστά που έδιναν οι προβλέψεις ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν -μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου η αποχή
Χαμηλότερες του αναμενομένου επιδόσεις κατέγραψε το κόμμα της γαλλικής ακροδεξιάς Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν κατά τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών την Κυριακή, που σημαδεύτηκαν από υψηλή αποχή και την πριμοδότηση των απερχόμενων αιρετών αρχόντων, κυρίως των προερχόμενων από την δεξιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.
Ο Εθνικός Συναγερμός δεν καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε καμία από τις 6 εκ των 13 περιφέρειες για τις οποίες υπάρχουν εκτιμήσεις. Οι εκλογικές επιδόσεις του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν δεν είναι επίσης θετικές, λιγότερο από έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές.
Στην περιφέρεια της Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής, ο απερχόμενος πρόεδρος της δεξιάς Ρενό Μουζελιέ του κόμματος Les Républicains (Οι Ρεπουμπλικανοί, LR) επικρατεί, κατά γενική έκπληξη, και προηγείται, με μικρή διαφορά, του υποψήφιου του Εθνικού Συναγερμού Τιερί Μαριανί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των exit poll.
Αντιστοίχως, στην βόρεια περιφέρεια Ο-ντε-Φρανς, ο απερχόμενος του κόμματος Les Républicains Ξαβιέ Μπερτράν, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2022, προηγείται του υποψήφιου του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού, αν και οι δημοσκοπήσεις προέβλεπαν αναμέτρηση στήθος με στήθος.
Γενικά, διαφαίνεται η τάση της πριμοδότησης των απερχόμενων, γεγονός που ευνοεί το LR και το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), εις βάρος του Εθνικού Συναγερμού και του προεδρικού κόμματος La République Εn Μarche (Lrem), το οποίο δεν διαθέτει βάσεις στην γαλλική περιφέρεια.
Οι οικολόγοι (EELV), οι οποίοι κατέγραψαν καλές επιδόσεις στις μεγάλες πόλεις κατά τις δημοτικές εκλογές του 2020, δεν έχουν επίσης καλά εκλογικά αποτελέσματα κατά την σημερινή ψηφοφορία.
Η αποχή σε ολόκληρη την χώρα ανήλθε σύμφωνα με τις προβλέψεις στο ποσοστό ρεκόρ του 66,5% έως 68,5%, καθώς οι ψηφοφόροι απέφυγαν τις κάλπες προτιμώντας να περάσουν την καλοκαιρινή ηλιόλουστη ημέρα στην εξοχή, έπειτα από μήνες περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας.
Ο δεύτερος γύρος των περιφερειακών εκλογών θα διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση και έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μπεγκόνια Γκόμεθ
Τα μέτρα προφύλαξης για τους εργαζόμενους και οι θερμοκρασίες - ρεκόρ
Οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο στο τέλος της εβδομάδας
Η Λία Στιούαρτ επέζησε μετά από σοβαρά τραύματα και συνεχίζει τη νοσηλεία της σε ΜΕΘ στο Σίδνεϊ
Οι δραματικές εικόνες που κατέγραψε η κάμερα
Εξήγησε πώς πήγε να τον εκβιάσει ο Επστάιν
Είναι νεκρή η 84χρονη Νάνσι;
Πολίτες αναζητούν δροσιά σε ποτάμια και κανάλια αψηφώντας τους κινδύνους
Το τρομακτικό βίντεο που καταγράφεται η σύγκρουση
Έχει έρθει πλέον η ώρα των διαπραγματεύσεων, με μεσολάβηση του Πακιστάν και του Κατάρ
Πίσω από τα καραγκιοζιλίκια του Ντόναλντ Τραμπ υπάρχουν και πραγματικότητες που δεν προκαλούν καθόλου γέλιο
Πόλεμοι, κλιματικά σοκ και αναγκαστικοί εκτοπισμοί επηρεάζουν την εκπαίδευση παιδιών και εφήβων
Ποια είναι τα βασικά του σημεία
Κάνει λόγο για «πολιτικό θέατρο»
Οι αρχές ερευνούν τη μακάβρια συλλογή λειψάνων που βρέθηκε στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του
«Ήμουν απλώς έξω για μια βόλτα με το αγαπημένο μου αυτοκίνητο», δικαιολογήθηκε
Μαρτυρίες ότι έστειλε φωτογραφίες σε συμμαθητές της μετά τους φόνους
Παρουσιαζόταν υπεύθυνος για τον λιμό της Βεγγάλης το 1943
Έπασχε από ανίατη ασθένεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.