- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Θέουτα: Ισπανός αστυνομικός σώζει μισοπνιγμένο βρέφος
Μία συγκλονιστική φωτογραφία από το μεταναστευτικό δράμα
Η φωτογραφία όπου ένας Ισπανός αστυνομικός σώζει μισοπνιγμένο μωρό στη Θέουτα.
Ο Χουάν Φρανσίσκο, ένας αστυνομικός της ισπανικής Guardia Civil, κρατά ένα παιδί μεταναστών, μόλις τριών μηνών, σχεδόν πνιγμένο, εντελώς χλωμό, στη Θέουτα. Η φωτογραφία, που ανήρτησε στο Twitter η ισπανική αστυνομία και κάνει τον γύρο του κόσμου, προσωποποιεί όλο το δράμα που λαμβάνει χώρα μπροστά από τον ισπανικό θύλακα, Θέουτα, της Βόρειας Αφρικής.
Η μητέρα του συγκεκριμένου μωρού είχε πηδήξει στη θάλασσα έχοντάς το στην πλάτη της για να φτάσει στην στεριά. Το παιδί όμως έπεσε στο νερό, αναφέρει η «Guardia Civil». Το μικρό αγόρι τελικά σώθηκε από τον αστυνομικό και επέζησε.
Μεταξύ των 8.000 μεταναστών που έφτασαν στη Θέουτα εντός 36 ωρών μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης υπήρχαν πολλά ανήλικα παιδιά.
Σημειώνεται πάντως ότι η κατάσταση στον θύλακα έχει σχετικά ομαλοποιηθεί.
#MuyGrandes🎖️
— Guardia Civil 🇪🇸 (@guardiacivil) May 18, 2021
Guardias civiles del #GEAS y la #ARS salvan la vida de decenas de menores que llegaban a #Ceuta por mar junto a sus familias. pic.twitter.com/MyzOaB4hjR
Ο αριθμός των ατόμων που απελάθηκαν στο Μαρόκο αυξήθηκε σε περίπου 4.800, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών στη Θέουτα. «Πολλοί επέστρεψαν εθελοντικά», είπε. Σύμφωνα με αυτές τις επίσημες πληροφορίες, ο αριθμός των νέων αφίξεων είναι πρακτικά «σχεδόν μηδενικός».
Οι πρόσφυγες έφτασαν στη Θέουτα τη Δευτέρα και την Τρίτη και έτσι εισήλθαν σε έδαφος της ΕΕ. Τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν είχαν φτάσει ποτέ στη Θέουτα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, με το Μαρόκο προηγουμένως να έχει χαλαρώσει τους συνοριακούς ελέγχους προς τον θύλακα.
Αν και το Μαρόκο απέκτησε την ανεξαρτησία του από τη Γαλλία και την Ισπανία το 1956, η Ισπανία έχει ακόμη δύο θύλακες στη Βόρεια Αφρική: τη Θέουτα στα στενά του Γιβραλτάρ και τη Μελίλα, 250 χιλιόμετρα ανατολικά. Και οι δύο διεκδικούνται από το Μαρόκο.
Τις περισσότερες φορές, εκατοντάδες άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα ταυτόχρονα αν και πιθανώς λόγω της πανδημίας, δεν υπήρξαν πρόσφατα πολλές τέτοιες προσπάθειες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αλμπανέζι προειδοποίησε ότι τρεις ακόμη ιστότοποι της κυβέρνησης που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί
Παρατείνεται η ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο
Επιστρέφουν κανονικά τα γνωστά δίκτυα
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Καταδικάστηκε σε θάνατο έπειτα από οκτώ μήνες κράτησης
Ο Τζέιμς ΜακΚρέρι Β΄ αποχώρησε από το έργο τον Οκτώβριο του 2025
Tα επιστημονικά δεδομένα παραμένουν περιορισμένα
Ο δημοσιογράφος δεν την δέχεται
Οι δύο χειριστές κατάφεραν να εγκαταλείψουν εγκαίρως το αεροσκάφος
Ένα χάσμα μεγαλύτερο του ενός αιώνα
Τι αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα - Η αναζήτηση μιας «ενδιάμεσης» λύσης
Ο πρώην παραγωγός αναμένεται να ακούσει νέα ποινή και στην Καλιφόρνια
Ο κόπος ανταμείφθηκε με το ασημένιο μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες
Ο Μασούντ Πεζεσκιάν κάλεσε σε διεθνή συνεργασία για ειρήνη - Αποχώρησε η αμερικανική αντιπροσωπεία
Σκληρή κριτική από τους Σοσιαλδημοκράτες
Δημοσκοπικό αδιέξοδο για το CDU, με την AfD να παγιώνει το προβάδισμά της
Η δημόσια τηλεόραση NPO παίρνει τη σκυτάλη μετά την αποχώρηση του Avrotros
Η παρέμβασή του έγινε πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας
Η γυναίκα αρνείται τις καταγγελίες, ενώ οι φίλοι της υποστηρίζουν ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της προσπάθησε να την παγιδεύσει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.