Κοσμος

Βρετανία: Περισσότερα από 20 εκατ. άτομα έχουν εμβολιαστεί πλήρως

Νέα χαλάρωση μέτρων από αύριο, Δευτέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιαστικό κέντρο στη Βρετανία
Εμβολιαστικό κέντρο στη Βρετανία © EPA / ANDY RAIN

Βρετανία- Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊου: Πόσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις - Εστίες ινδικής μετάλλαξης ανησυχούν τις αρχές.

Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού στην Βρετανία, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 40% του ενήλικου πληθυσμού. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα, Κυριακή (16/5) στη δημοσιότητα, 20.103.658 άνθρωποι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού στις αρχές Δεκεμβρίου, μιας από τις πιο προηγμένες παγκοσμίως, και 36.573.354 έχουν κάνει μία μόνο δόση του εμβολίου. Ο στόχος είναι να χορηγηθεί μια πρώτη δόση σε όλους τους ενήλικες έως τα τέλη Ιουλίου.

Ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, σημείωσε σε δηλώσεις του ότι «η λήψη μιας δεύτερης δόσης είναι βασική για να διασφαλιστεί ότι έχετε μια βέλτιστη δυνατή προστασία από αυτόν τον θανατηφόρο ιό». 

Η βρετανική κυβέρνηση έχει εκφράσει, άλλωστε, τη θέση ότι ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού είναι ένα εμβληματικό μέτρο της στρατηγικής για έξοδο από την υγειονομική κρίση έπειτα από πολλούς μήνες καραντίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο, που μετρά σχεδόν 128.000 θανάτους.

 

Βρετανία: Προχωρά σε νέα χαλάρωση των μέτρων

Μετά το άνοιγμα των εξωτερικών χώρων και των καταστημάτων με μη απαραίτητα είδη τον Απρίλιο, η Αγγλία ετοιμάζεται αύριο να ανοίξει ξανά τις αίθουσες των παμπ και των εστιατορίων, τους πολιτιστικούς χώρους, τα ξενοδοχεία και στάδια χωρητικότητας έως 10.000 θεατών το πολύ.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι τοπικές εστίες της ινδικής μετάλλαξης προβληματίζουν και ανησυχούν τις αρχές, που φοβούνται ότι το επόμενο διάστημα το στέλεχος αυτό θα επικρατήσει. Μάλιστα, εκφράζονται ανησυχίες ότι ίσως «πάει για πιο πίσω» η τελική φάση χαλάρωσης των μέτρων, που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου με την άρση σχεδόν όλων των περιορισμών.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας προχώρησαν στη μείωση του διαστήματος μεταξύ των δόσεων του εμβολίου για τα άτομα άνω των 50 ετών, προκειμένου να μπορέσουν να αναχαιτίσουν την εξάπλωσή της.  Σύμφωνα με μελέτη της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE), την οποία επικαλείται η κυβέρνηση, ο εμβολιασμός απέτρεψε 11.700 θανάτους και 33.000 νοσηλείες στην Αγγλία έως τα τέλη Απριλίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ