- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Κήποι στην Μπολόνια παίρνουν τα ονόματα του Σεφέρη & του Σολωμού
Στην ειδική τελετή συμμετείχε από ελληνικής πλευράς ο ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης
Η πόλη της Μπολόνια ατην Ιταλία αποφάσισε, δύο κήποι της να πάρουν το όνομά τους από δύο Έλληνες ποιητές, τον Γιώργο Σεφέρη και τον Διονυσίο Σολωμό
Τα ονόματα των ποιητών Γιώργου Σεφέρη και Διονυσίου Σολωμού πήραν δύο κήποι της περιοχής Σαν Ντονάτο – Σαν Βιτάλε της ιταλικής πόλης Μπολόνια, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στην οποία συμμετείχε διαδικτυακά από ελληνικής πλευράς ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης.
Η Ελλάδα και η Ιταλία διατηρούν μακραίωνες σχέσεις πολιτιστικής αλληλεπίδρασης που είναι καλά εδραιωμένες με αμοιβαίες ανταλλαγές πολιτισμικών αγαθών και αυθεντικά βιώματα διακρατικής φιλίας και πολιτιστικής συνεργασίας, δήλωσε στον χαιρετισμό του ο Γιάννης Χρυσουλάκης. Επίσης, τόνισε ότι η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας προβάλλει και στηρίζει δράσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση των πολιτιστικών μας σχέσεων με άλλες χώρες, όπως στην προκειμένη περίπτωση με την Ιταλία. Στο πλαίσιο αυτό, προσέθεσε, η φίλη πόλη της Μπολόνια και ο εκλεκτός της δήμαρχος, αποφάσισε, δύο κήποι της να πάρουν το όνομά τους από δύο Έλληνες πολίτες του πνεύματος. Από τη μία τον διεθνώς αναγνωρισμένο και νομπελίστα ποιητή, Γιώργο Σεφέρη και από την άλλη τον ποιητή που οραματίστηκε τον Ύμνο στην Ελευθερία υπό την επίδραση της ιταλικής κουλτούρας, τον Διονύσιο Σολωμό. Στο εξής οι δύο κήποι στην περιοχή Σαν Ντονάτο – Σαν Βιτάλε του Δήμου της Μπολόνια θα αποτελέσουν δύο τόπους νοητής σύνδεσης και συνάντησης μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.
Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Χρυσουλάκης συνεχάρη την ελληνική κοινότητα Εμίλια – Ρομάνα για τη συμβολή της στην εν λόγω πρωτοβουλία και ευχαρίστησε τις ιταλικές αρχές για την τιμητική αυτή αναγνώριση, υπογραμμίζοντας ότι η σημερινή τελετή ονοματοδοσίας αποτελεί παράδειγμα προώθησης του πνεύματος φιλίας και πολιτισμού σε όλη την Ευρώπη.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα συμμετείχαν ακόμη, μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της γενικής γραμματείας, ο δήμαρχος της Μπολόνια, Βιρτζίνιο Μερόλα, ο πρόεδρος της περιοχής Σαν Ντονάτο – Σαν Βιτάλε, Δρ Σιμόνε Μπορσάρι και η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Εμίλια – Ρομάνα, Έλενα Μέτσιου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόσα μπορεί κανείς άραγε να περιμένει από έναν οργανισμό χωρίς καμία ουσιαστική ισχύ στην εποχή της πολυκρίσης;
Τα μυστικά της επιτυχίας και τη φιλοσοφία της ζωής του μοιράστηκε ο χολιγουντιανός σταρ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα επιτύχει τους στόχους της «ανεξαρτήτως συνθηκών»
«Θα μπορούσατε να είστε εσείς η επόμενη Μαρικάρμεν», έγραφαν τα πανό
Οι διαδηλωτές ζητούν τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών ακυρώθηκαν και οι συναυλίες του Βρετανού Εντ Σίραν
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ανοιχτά ότι στόχος της είναι η αλλαγή κυβέρνησης στην Αβάνα
Οι επόμενες εκλογές στην Ισπανία προβλέπονται το αργότερο για τον Αύγουστο του 2027
Νέα επιχείρηση βομβαρδισμών στο Ιράν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές
Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τη λειτουργία του ποντίφικα
Ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον Σι Τζινπίνγκ και τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Χάρι και η Μέγκαν επέστρεψαν στη Βρετανία τον περασμένο μήνα, έπειτα από έξι χρόνια διαμονής στις ΗΠΑ
Η στεγαστική επισφάλεια των ηλικιωμένων που αναδεικνύεται σε νέα πρόκληση για τις ευρωπαϊκές πολιτικές κοινωνικής προστασίας
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.