- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρωτομαγιά: Διαδηλώσεις με συλλήψεις σε Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία
Μέλη του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων επιτέθηκαν σε μέλη του συνδικάτου που πρόσκειται στο Κομμουνιστικό Κόμμα
Οι διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά στη Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία συνοδεύτηκαν από συλλήψεις.
Τέσσερα μέλη της CGT, του συνδικάτου που πρόσκεται στο γαλλικό ΚΚ και συσπειρώνει όλη την άκρα αριστερά, τραυματίστηκαν το Σάββατο στη διάρκεια της πρωτομαγιάτικης διαδήλωσης όταν τους επιτέθηκε ομάδα που φαίνεται ότι ανήκει στα Κίτρινα Γιλέκα. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν ελαφρά άλλα 17 άτομα. Σύμφωνα με την CGT του Μοντρέιγ, ανατολικού προαστίου του Παρισιού, οι επιτιθέμενοι φώναζαν «ομοφοβικά, σεξιστικά και ρατσιστικά συνθήματα» ενώ έσπαζαν παρμπρίζ αυτοκινήτων. Ο επικεφαλής του συνδικάτου Philippe Martinez κατηγόρησε την αστυνομία ότι δεν εξασφάλισε την απρόσκοπτη εξέλιξη της διαδήλωσης. Στελέχη της κυβέρνησης Μακρόν όπως η Marlène Schiappa, υπουργός του Πολίτη και η υπουργός Εργασίας Εlisabeth Borne, καθώς και ο Laurent Berger, επικεφαλής του συνδικάτου CFDT που πρόσκειται στους σοσιαλιστές, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στη CGT χαρακτηρίζοντας την επίθεση «σκανδαλώδη». Όσο για τον Jean-Luc Mélenchon αναρωτήθηκε σε tweet «Πού οδεύει η Γαλλία;» προσθέτοντας ότι «για μια ακόμα φορά η ακροδεξιά χαλάει τη γιορτή της εργατιάς». Στις ταραχές συνελήφθησαν 34 άτομα και η εισαγγελία ξεκίνησε σχετική έρευνα.
Επεισόδια σημειώθηκαν και στους δρόμους του Βερολίνου και άλλων γερμανικών πόλεων όταν συγκρούστηκαν μεταξύ τους οπαδοί και πολέμιοι της μετανάστευσης, ενώ πάνω από 5.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στη γερμανική πρωτεύουσα προκειμένου να διαλύουν συγκεντρώσεις άνω των 20 ατόμων. Ο Γερμανός υπουργός υγείας Jens Spahn προειδοποίησε ότι οι συγκεντρώσεις θα έχουν αντίκτυπο στην πορεία της πανδημίας και ζήτησε τον αστυνομικό αποκλεισμό της πλατείας Rosa-Luxemburg η οποία έχει γίνει σημείο συνάντησης των διαδηλωτών.
Στην Κωνσταντινούπολη έγιναν πάνω από 200 συλλήψεις ατόμων που προσπάθησαν να κατέβουν σε πρωτομαγιάτικη διαδήλωση στην πλατεία Ταξίμ παρά τις απαγορεύσεις σχετικά με την πανδημία. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία βρίσκεται σε lockdown, ενώ στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες τα μέτρα χαλαρώνουν λόγω του μαζικού εμβολιασμού.
Διαδηλώσεις έγιναν στη Μαδρίτη και στη Βαρκελώνη, στη Λισαβόνα -όπου οι διαδηλωτές κράτησαν με εντυπωσιακή σχολαστικότητα τις αποστάσεις- στην Τζακάρτα και στη Μανίλα όπου, σύμφωνα με τον συνδικαλιστή Renato Reyes η αστυνομία εμπόδισε το πλήθος να συγκεντρωθεί σε κεντρική πλατεία. Στην Ινδονησία και στις Φιλιππίνες οι εργαζόμενοι ζητούσαν βοηθήματα και αποζημιώσεις για τις απώλειες εργασίας και κερδών στη διάρκεια της πανδημίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στρατός αναπτύσσεται στα σύνορα
Μητέρα και οι δύο κόρες της κατέθεσαν αγωγή
To κατηγορητήριο είναι ιδιαίτερα βαρύ
Πιέσεις στην κυβέρνηση Σάντσεθ
Έκλεισε η δικαστική διαμάχη με τη Λόρεν Πισιότα - Άγνωστοι παραμένουν οι όροι της συμφωνίας
O ίδιος δεν θυμάται τίποτα
Ο κυβερνήτης παρενέβη την τελευταία στιγμή
Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ιρλανδός τραγουδούσε σε παμπ του Δουβλίνου
Συναγερμός στη Βαρσοβία μετά τη συντριβή πυραύλου Kh-101 – Καταδίκη από Μακρόν και Φον ντερ Λάιεν
Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματισμοί
Η χώρα είναι αντιμέτωπη με την χειρότερη επιδημία της θανατηφόρας ασθένειας στην ιστορία της
Οι φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Ο ράπερ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ομοσπονδιακό Σωφρονιστικό Ίδρυμα Φορτ Ντιξ στο Νιου Τζέρσεϊ
"Προβληματικός με τις γυναίκες και χωρίς ψυχή"
«Στο κόκκινο» η μισή χώρα από καύσωνα και ξηρασία
Ο Χάνσαρντ ήταν τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος «The Frames»
Η επιστολή του διάσημου ζευγαριού προς τον δήμαρχο της Μπρινιόλ
Ξέσπασαν 90 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα μέσα σε μία ημέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.