Κοσμος

Lockdown-Γαλλία: Η απάντηση των Παριζιάνων στα κλειστά εστιατόρια

Πόσο κοστίζει ένα γεύμα για δύο από ιδιώτη σεφ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεφ
Σεφ © Pixabay / Pexels

Lockdown στη Γαλλία: Σε ποια ιδέα κατέφυγαν οι Παριζιάνοι, ώστε να απολαύσουν τη γαλλική κουζίνα τη στιγμή που τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά.

Κλειστά παραμένουν τα εστιατόρια στη Γαλλία λόγω του lockdown και οι Παριζιάνοι, έχοντας λαχταρίσει να γευτούν ένα καλομαγειρεμένο φαγητό της γαλλικής κουζίνας, αποφάσισαν να προσλάβουν σεφ, ώστε να απολαμβάνουν τις δημιουργίες τους στο σπίτι τους...
 
Η Φατιχά Ελ-Καντάουι είναι μια σεφ, η οποία δέχεται παραγγελίες από ιδιώτες, πηγαίνει τα υλικά για την παρασκευή του φαγητού στα σπίτια τους και χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό της κουζίνας τους για να ετοιμάσει και να τους σερβίρει πιάτα εφάμιλλα με εκείνα του εστιατορίου. Και μπορεί πριν την πανδημία να ήταν ήδη πολυάσχολη, όμως, πλέον έχει φτάσει σε σημείο να απορρίπτει περίπου 30 αιτήματα το μήνα. «Υπάρχει μεγάλη, πολύ μεγάλη ζήτηση. Αυτή η ζήτηση υπάρχει γιατί οι άνθρωποι αυτοί συνήθιζαν να πηγαίνουν σε εστιατόρια μια, δύο, τρεις ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα», λέει η ίδια. 
 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την περασμένη εβδομάδα, η Ελ-Καντάουι είχε κράτηση από την 35χρονη Βαλερί Λακρουά για να ετοιμάσει ένα γεύμα για εκείνη και την μητέρα της.
Μαγειρεύοντας στην κουζίνα της Λακρουά η σεφ έφτιαξε ένα φουά γκρα για ορεκτικό και ακολούθησε ένα σεβίτσε με φαγκρί και έπειτα ένα πιάτο με γαρίδες και χτένια. «Προφανώς θέλουμε να βγούμε έξω, να δούμε τους φίλους μας και τις οικογένειάς μας, να περάσουμε χρόνο μαζί τους, αλλά δεν μπορούμε. Αυτό αναπαριστά τις στιγμές που μοιραζόμαστε το φαγητό στο σπίτι», λέει η Λακρουά.
 
Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και οι σεφ σε όλο τον κόσμο έχουν επινοήσει δημιουργικούς τρόπους για να συνεχίσουν την δουλειά τους στη διάρκεια της πανδημίας, η οποία έχει καταρρακώσει τη βιομηχανία τους. Κάποιοι παρασκευάζουν υψηλής ποιότητας γεύματα για παράδοση κατ΄οίκον, ενώ άλλοι προσφέρουν μαθήματα μαγειρικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Οι Γάλλοι περνούν περισσότερο χρόνο τρώγοντας ή πίνοντας σε σχέση με όλους τους άλλους λαούς των ανεπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, επομένως το κλείσιμο της εστίασης τους έπληξε ιδιαιτέρως βαριά.
 
Πρόσφατα, ένας γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε πλάνα από ιδιωτικές βραδιές σε πολυτελείς αίθουσες που, όπως ανέφερε, ελήφθησαν από κρυφή κάμερα. Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα. Η Ελ-Καντάουι λέει ότι τηρεί όλους τους κανόνες και δεν δέχεται προσκλήσεις για περισσότερα από έξι άτομα ούτε εργάζεται μετά τις 7μμ που τίθεται σε ισχύ η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας.
 
Πάντως, δεν είναι και η πιο φτηνή επιλογή που έχουν οι Γάλλοι, αφού ένα γεύμα για δύο άτομα κοστίζει περίπου 170 ευρώ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ