- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλία-Κορωνοϊός: Έπιασε τον στόχο των 10 εκατ. δόσεων εμβολίων
Ενδείξεις βελτίωσης, παρά τη σοβαρή κατάσταση στα νοσοκομεία
Γαλλία - Κορωνοϊός: Η χώρα έπιασε το στόχο των 10 εκατομμυρίων πρώτων δόσεων εμβολίων νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.
Την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού έχουν λάβει περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γαλλία μέχρι σήμερα (8/4) και όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, ο στόχος επετεύχθη μία εβδομάδα νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.
Οι αρχές στη Γαλλία ελπίζουν ότι η επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών σε συνδυασμό με το πανεθνικό lockdown, διάρκειας ενός μήνα, που έχει επιβάλει από το περασμένο Σαββατοκύριακο, θα βοηθήσουν στην ανάκτηση του ελέγχου του τελευταίου κύματος της πανδημίας. Σε δηλώσεις του ο Ζαν Καστέξ αναφέρθηκε στο ορόσημο των 10 εκατομμυρίων δόσεων, μετά από επίσκεψή του σε εμβολιαστικό κέντρο.
Γαλλία - Κορωνοϊός: Σοβαρή η κατάσταση στα νοσοκομεία - Ενδείξεις βελτίωσης
Σοβαρή εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στα γαλλικά νοσοκομεία, την ώρα που οι αρχές αρχίζουν να εντοπίζουν ενδείξεις βελτίωσης σε περιοχές, όπου επιβλήθηκε lockdown πριν από μερικές εβδομάδες. «Έχουμε τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις στα 16 διαμερίσματα όπου είχαμε επιβάλει περιοριστικά μέτρα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γκαμπριέλ Ατάλ.
Ακόμη, ο Ατάλ δήλωσε ότι ο αριθμός των ασθενών Covid-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, πιθανόν να αυξηθεί τις ερχόμενες ημέρες.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη (7/4) ότι 5.729 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε μονάδες εντατικής θεραπείας, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για το 2021. Ακόμη, ανακοινώθηκαν 433 νέοι θάνατοι στα γαλλικά νοσοκομεία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συμφωνία της Γενεύης τίθεται σε εφαρμογή - Επιστρέφουν στις πατρίδες τους 500 στρατιώτες από κάθε πλευρά
Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ήδη κινητοποιήσει συμμάχους της για την ενίσχυση της ασφάλειας στο νησί
Γυναίκα που υπήρξε σύντροφος του ατιμασμένου γαλαζοαίματου επιχειρεί να τον «ξεπλύνει»
H κίνηση πλοίων στο Στενό του Ορμούζ είχε μειωθεί πάνω από 80%
Για μικρές χώρες τα παιχνίδια ισχύος, οι εύκολες βεβαιότητες και οι λαϊκίστικες λυκοφιλίες μπορεί κάποια στιγμή να κοστίσουν πολύ ακριβά
«Ο λαός μας σφαγιάζεται βάναυσα» λέει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών
Μια ημερομηνία που παραμένει σημείο αναφοράς για τα δικαιώματα και την ισότητα
Την Κύπρο επισκέπτεται ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
Kλιμακώνεται η ένταση στον Ινδικό Ωκεανό - Αγωνία για νέα επίθεση
Η ισπανική φρεγάτα θα συνοδεύει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle και τα ελληνικά πολεμικά πλοία
Οδεύει προς τις κάλπες ο Άαρον Σπένσερ, που σκότωσε τον φερόμενο ως κακοποιητή της κόρης του
Οι απολογισμοί νεκρών που έχουν έως τώρα ανακοινωθεί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι γυναίκες και οι άντρες δοκιμάζονται με διαφορετικούς τρόπους, καθώς αναλαμβάνουν συνήθως διακριτούς ρόλους: οι άντρες στο επίκεντρο, ενώ οι γυναίκες στο περιθώριο των συγκρούσεων.
Η ανάρτηση της συντρόφου του που «ίσως» πρόδωσε την τοποθεσία τους
Η στιγμη των χτυπημάτων βαλλιστικών πυραύλων και οι αποστολές μαχητικών
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρώην Δούκισσα του Γιορκ αντιμετωπίζει τη νέα πραγματικότητα χωρίς βασιλικό τίτλο και μόνιμο σπίτι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.