Κοσμος

COVID-19-Νορβηγία: Συγγνώμη της πρωθυπουργού. Παραβίασε μέτρα

Γιόρτασε τα γενέθλιά της παραβιάζοντας τους κανόνες - Κάποιοι ζήτησαν ακόμη και την παράιτησή της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Έρνα Σόλμπεργκ
Η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Έρνα Σόλμπεργκ © EPA/Valda Kalnina

Το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NRK, στη Νορβηγία, αποκάλυψε ότι η πρωθυπουργός παραβίασε τα μέτρα κατά της COVID-19 - Εκείνη ζήτησε συγγνώμη

Συγγνώμη ζήτησε η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ μετά την αποκάλυψη πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες η οικογένειά της και η ίδια παραβίασαν τις οδηγίες για την καταπολέμηση της COVID-19 σε μια χώρα που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα της ισότητας ενώπιον του νόμου.

Για τα 60α της γενέθλια στα τέλη του Φεβρουαρίου, η Σόλμπεργκ είχε συγκεντρώσει την οικογένειά της σε χιονοδρομικό κέντρο στο Γιάιλο, κατά παράβαση των κανόνων και των συστάσεων που αποσκοπούν στον περιορισμό των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων για την καταπολέμηση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, αποκάλυψε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NRK.

«Ζητώ συγγνώμη που η οικογένειά μου κι εγώ παραβιάσαμε τους κανόνες κατά της COVID-19, αυτό δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί ποτέ. Φυσικά, θα έπρεπε να είχαμε σεβαστεί όλες τις συστάσεις, όπως σας ζητώ να κάνετε», γράφει η πρωθυπουργός σε ένα χθεσινοβραδινό μακροσκελές μήνυμά της στο Facebook.

«Σκέφτομαι ιδιαιτέρως όλους αυτούς που αναγκάστηκαν να ακυρώσουν πράγματα που θα χαίρονταν, όπως μια συνάντηση επανασύνδεσης με συμμαθητές, μια γιορτή με φίλους ή κάτι άλλο που θα ήταν σημαντικό. Καταλαβαίνω αυτούς που έχουν θυμώσει και απογοητευτεί εξαιτίας αυτού. Έκανα ένα λάθος και θέλω να ζητήσω συγγνώμη», προσθέτει.

Η υπόθεση αυτή ενδέχεται να φέρει σε δύσκολη θέση την ηγέτιδα της κεντροδεξιάς, η οποία εν γένει έλαβε επαίνους για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, αλλά ήδη έχει αρχίσει να δέχεται κριτική ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 13ης Σεπτεμβρίου.

Στις 25 Φεβρουαρίου, 13 μέλη της οικογένειας της Σόλμπεργκ δείπνησαν σε εστιατόριο --ενώ εκείνη απουσίαζε επειδή χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο για οφθαλμολογικά προβλήματα-- την ώρα που οι κανόνες περιόριζαν σε δέκα τον αριθμό των προσώπων που θα μπορούσαν να μετάσχουν σε μια ιδιωτική εκδήλωση σε δημόσιο χώρο.

Την επομένη, η Σόλμπεργκ και οι συγγενείς της παραβίασαν σύσταση --η οποία επέχει θέση οδηγίας στη Νορβηγία-- καθώς συγκεντρώθηκαν 14, ήτοι 4 περισσότεροι από το όριο που συνιστάται, για να απολαύσουν σούσι στο ενοικιαζόμενο διαμέρισμά της.

Οι αποκαλύψεις αυτές προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ορισμένοι ζήτησαν την παραίτησή της.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ