Κοσμος

Μπαχρέιν: Η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο Johnson & Johnson

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με εμβόλια των Pfizer, Sinopharm και AstraZeneca

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στο Μπαχρέιν: Μάσκα έχει τοποθετηθεί σε κούκλα στην πρόσοψη καταστήματος στην πρωτεύουσα Μανάμα
Κορωνοϊός στο Μπαχρέιν: Μάσκα έχει τοποθετηθεί σε κούκλα στην πρόσοψη καταστήματος στην πρωτεύουσα Μανάμα © EPA/AHMED ALFARADAN

Το Μπαχρέιν είναι η πρώτη χώρα που εγκρίνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τον κορωνοϊό, το οποίο χορηγείται σε μία δόση.

Το Μπαχρέιν έγινε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 η πρώτη χώρα που ενέκρινε το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson για κατεπείγουσα χρήση, ανακοίνωσε η εθνική ρυθμιστική αρχή (NHRA).

Η μικρή χώρα του Κόλπου προσφέρει ήδη δωρεάν στους πολίτες της και τους μόνιμους κατοίκους τέσσερα εμβόλια κατά της Covid-19.

Συγκεκριμένα: Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ένα που παρασκευάζεται από τον κινεζικό κρατικό κολοσσό Sinopharm, το εμβόλιο των AstraZeneca/Οξφόρδης και το ρωσικό Sputnik V. Σημειώνεται πως η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) χαρακτήρισε ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την έγκρισή του στις ΗΠΑ, ενδεχομένως ακόμη και εντός αυτής της εβδομάδας.

Η NHRA στο Μπαχρέιν ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι το εμβόλιο της J&J προορίζεται για τα άτομα εκείνα που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν επιπλοκές από την Covid-19, όπως είναι οι ηλικιωμένα και οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα.

Προκειμένου να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθησαν υπόψη όλα τα έγγραφα που υπέβαλε η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων και των αποτελεσμάτων από τις κλινικές δοκιμές, εξήγησε η διευθύνουσα σύμβουλος της υπηρεσίας στο Μπαχρέιν, Μαριάμ Αλ Τζαλάχμα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ