- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Συνεχίζεται η κρίση στις σχέσεις της Βασίλισσας Ελισάβετ με τον εγγονό της, Χάρι, και τη σύζυγο του, Μέγκαν Μαρκλ
Στην αντεπίθεση περνάει η Βασίλισσα Ελισάβετ σε ένα ακόμα επεισόδιο του ακήρυχτου πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ.
Η μονάρχης θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα στον βρετανικό λαό στις 7 Μαρτίου, το οποίο θα μεταδοθεί λίγες ώρες πριν τη συνέντευξη του ζευγαριού στην Όπρα Γουίνφρι, η οποία προγραμματίστηκε εν αγνοία του Παλατιού. Η συνέντευξη των Χάρι και Μέγκαν θα μεταδοθεί από το αμερικανικό δίκτυο CBS.
Όταν το ζεύγος αποφάσισε να παραχωρήσει συνέντευξη στην πάπισσα της αμερικανικής τηλεόρασης, Όπρα, χωρίς να ενημερώσει τη Βασίλισσα, αυτή ανακοίνωσε ότι τους αφαιρεί τους βασιλικούς τους τίτλους.
«Σήμερα, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι η μονάρχης θα απευθυνθεί στον βρετανικό λαό μέσω του ΒΒC One έχοντας στο πλευρό της τον Πρίγκιπα Κάρολο και τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ, λίγες ώρες πριν από την εμπρηστική συνέντευξη των Σάσεξ στη φίλη τους Όπρα», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».
Το τηλεοπτικό διάγγελμα της Βασίλισσας θα γίνει στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την «Ημέρα της Κοινοπολιτείας» που κάθε χρόνο πραγματοποιείται στο Αβαείο του Ουέστμινστερ αλλά, φέτος, εξαιτίας της πανδημίας της νόσου Covid-19, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.
Με τη συμπεριφορά των Σάσεξ δεν είναι απογοητευμένη μόνο η Βασίλισσα Ελισάβετ αλλά και ο αδερφός του πρίγκιπα Χάρι, Ουίλιαμ. Πηγές της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» υποστηρίζουν ότι ο Δούκας του Κέιμπριτζ εκφράζει οργή για το ζευγάρι και τη συμπεριφορά του λέγοντας ότι είναι μια κίνηση προκλητική και δεν δείχνει σεβασμό.
«Έκαναν θορυβώδη επιτυχία πάνω σε αυτό που σκέφτονταν να πετύχουν μετά την μετακόμισή τους στις ΗΠΑ ζώντας ανεξάρτητα. Καλή τους τύχη. Ωστόσο, δεν μπορούν να έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Εάν ο ρόλος σου είναι να υπηρετείς τον αρχηγό του κράτους και τη μοναρχία τότε είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις, εάν κερδίζεις εκατομμύρια δολάρια ταυτόχρονα. Αυτό είναι η φιλανθρωπία, όχι δημόσια προσφορά. Το ζευγάρι δουλεύει πάνω σε αξιέπαινες φιλανθρωπίες και σκοπούς. Ωστόσο το μοντέλο που εφαρμόζουν είναι διαφορετικό από αυτό της βασιλικής οικογένειας», δήλωσε μία πηγή.
Το Μπάκιγχαμ δεν κρύβει τη δυσφορία του για την ολοκλήρωση του Μegxit. Tην Παρασκευή, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται ότι Xάρι και Μέγκαν «δεν θα μπορούν να συνεχίσουν με τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα που απορρέουν από μια ζωή που σχετίζεται με τη δημόσια προσφορά»
Μάλιστα, σύμφωνα με αξιωματούχο του παλατιού, η βασίλισσα ξεκαθάρισε στον εγγονό της πως όταν είσαι «εργαζόμενο» μέλος της βασιλικής οικογένειας «εργάζεσαι εσύ για τη μοναρχία, δεν εργάζεται η μοναρχία για εσένα».
Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, μόλις τέσσερα λεπτά μετά την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ, εξέδωσαν τη δική τους οργισμένη σχετική απάντηση στην οποία τονίζουν πως «θα εξακολουθούν να ζουν μια ζωή δημόσιας προσφοράς ακόμα και εκτός βασιλικής οικογένειας, καθώς η δημόσια προσφορά είναι καθολική». Πολλά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο χαρακτήρισαν την απάντηση του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ «φρικτά ασεβή προς τη Βασίλισσα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το δυστύχημα στην Ισπανία μέχρι τους δασμούς του Τραμπ, τη Eurovision και την απώλεια του Βαλεντίνο – η εβδομάδα σε αριθμούς
Απεργία ζητά το συνδικάτο μηχανοδηγών μετά τα δυστυχήματα με 42 νεκρούς και σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια
Eξέλιξη που θα μπορούσε να καθυστερήσει την υλοποίησή της ή ακόμη και να την «εκτροχιάσει»
Η ζωή του Τζιμ, που έστω και αργά ανακάλυψε ότι ήταν ίντερσεξ
ΠΡOΣΟΧΗ: Το άρθρο περιλαμβάνει σκληρές περιγραφές βασανιστηρίων και σεξουαλικής βίας
Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Τριντό ανέδειξε την «ήπια ισχύ» με προσωπική αναφορά
Εμπλέκονται και οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που είχαν δεσμευτεί να βοηθήσουν στην έρευνα
Ο Καναδός πρωθυπουργός μίλησε για τον ρόλο των μεσαίων δυνάμεων
Απρόβλεπτος και αντιφατικός, παραδέχεται ότι δεν αναγνωρίζει κανέναν άλλον περιορισμό πέρα από τον εαυτό του
Πώς κατέρρευσε το αίσθημα ασφάλειας για το φημισμένο σιδηροδρομικό δίκτυο
Τι υποστήριξε ο Τετσούγια Γιαμαγκάμι
Η απάντηση στις απειλές Ιρανού στρατηγού
Η ομιλία για την επέτειο της ορκωμοσίας του
Την ώρα που η χώρα πενθεί για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος της Κυριακής
Προς την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση μέσω της στρατιωτικής ισχύος
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.