- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μάριο Ντράγκι: Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση στην Ιταλία
Ποιοι αναλαμβάνουν καθήκοντα σε υπουργεία - κλειδιά
Ο Μάριο Ντράγκι παρουσίασε στον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ανάμεσα στον Μάριο Ντράγκι και τον Σέρτζιο Ματαρέλα στην Ιταλία.
Ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας παρουσίασε στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας τα μέλη της νέας κυβέρνησης.
Ο Μάριο Ντράγκι έδωσε στον Ματαρέλα μια λίστα με τους υπουργούς του. Ο Ιταλός πρόεδρος ενέκρινε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Η ορκωμοσία είναι προγραμματισμένη για τις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου 2021, τοπική ώρα Ιταλίας. Οι υπουργοί στην κυβέρνηση Ντράγκι είναι πρόσωπα που προέρχονται από τον χώρο της πολιτικής αλλά και τεχνοκράτες.
Κρίνοντας από τα ονόματα που ανακοινώθηκαν, επιβεβαιώνεται η αρχική πρόβλεψη για ένα «μικτό κυβερνητικό σχήμα», πολιτικών και τεχνοκρατών. Η ψήφος εμπιστοσύνης αναμένεται να δοθεί από τη Γερουσία και τη Βουλή της Ρώμης την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη. Η αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 και η απορρόφηση των κραδασμών από την υγειονομική κρίση οι δύο βασικές προκλήσεις της νέας κυβέρνησης Ντράγκι στην Ιταλία, μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ.
Σε ό,τι αφορά τις θέσεις-κλειδιά:
- Στο Υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει ο τεχνοκράτης και πρώην υπεύθυνος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Ντανιέλε Φράνκο.
- Στο Υπουργείο Εσωτερικών παραμένει η πρώην νομάρχης Λουτσιάνα Λαμορτζέζε
- Στο Υπουργείο Εξωτερικών το στέλεχος των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο
- Στο Υπουργείο Άμυνας, επικεφαλής θα είναι και πάλι ο κεντροαριστερός υπουργός Λορέντσο Γκουερίνι.
Ο μάνατζερ μεγάλων εταιρειών τηλεπικοινωνιών, Βιτόριο Κολάο αναλαμβάνει το υπουργείο Ψηφιακής Μετάβασης, ενώ από το κόμμα «Forza» Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιστρέφουν μετά από χρόνια στην κυβέρνηση: α) η Μάρα Καρφάνια, (υπουργός υπεύθυνη για τον νότο) και β) ο Ρενάτο Μπρουνέτα, ως υπουργός Δημόσιας Διοίκησης.
Ο Τζανκάρλο Τζορτζέτι, στέλεχος της Λέγκα, είναι ο νέος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, ενώ ο μάνατζερ αμυντικών βιομηχανιών, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, είναι ο νέος υπουργός Οικολογικής Μετάβασης.
‘Αλλοι δυο τεχνοκράτες επελέγησαν για τα Υπουργεία Παιδείας και Ανώτατης Εκπαίδευσης, ενώ ο κεντροαριστερός Ντάριο Φραντσεσκίνι παραμένει στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπως και ο Ρομπέρτο Σπεράντσα (από την Ιταλική Αριστερά) στο Υπουργείο Υγείας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Xρησιμοποιήθηκαν σχεδόν 49.000 μυρμήγκια σε πιάτα μέσα σε τέσσερα χρόνια - Κινδυνέυει με φυλάκιση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.