Κοσμος

Σαουδική Αραβία: Διαψεύδει την επίσκεψη Νετανιάχου το Ριάντ

Τι απαντά στα δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου © EPA/ Emil Salman / POOL

Διαψεύδεται η «μυστική επίσκεψη» Νετανιάχου στη Σαουδική Αραβία και η συνάντηση μεταξύ του ισραηλινού πρωθυπουργού με τον πρίγκιπα Σαλμάν και τον Πομπέο.

Στη διάψευση των πληροφοριών περί συνάντησης μεταξύ του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου προχώρησε σήμερα το Ριάντ. 

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης έκαναν σήμερα λόγο για «μυστική συνάντηση» που φέρεται να είχε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον πρίγκιπα διάδοχο, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στη Σαουδική Αραβία. 

«Είδα τις πληροφορίες του Τύπου σε σχέση με υποτιθέμενη συνάντηση ανάμεσα στον πρίγκιπα διάδοχο και ισραηλινούς αξιωματούχους κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Μάικ Πομπέο. Καμία συνάντηση τέτοιου είδους δεν πραγματοποιήθηκε. Οι μόνοι αξιωματούχοι παρόντες ήταν Aμερικανοί και Σαουδάραβες», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Φαϊσάλ μπιν Φαράν.

Πάντως, δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου ήθελαν ο Γιόσι Κόεν, επικεφαλής της Μοσάντ, να συνόδευε τον Νετανιάχου στην επίσκεψή του στην πόλη Νέομ, στη βορειοδυτική Σαουδική Αραβία, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Μάλιστα, δημοσιογράφος της εφημερίδας Haaretz, Άβι Σαρφ, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τον εντοπισμό αεροσκαφών. Όπως ανέφερε, ένα αεροσκάφος πέταξε χθες από το Τελ Αβίβ στη Νέομ, όπου ο μπιν Σαλμάν είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πομπέο.

Ο Αμερικανός υπουργός, Μάικ Πομπέο προσπαθεί να πείσει το Ριάντ να αποκτήσει επίσημες διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, μια προσέγγιση η οποία βασίζεται κυρίως στην κοινή ανησυχία των χωρών για το Ιράν. Ωστόσο, το Ριάντ κρατά αμετάβλητη τη στάση του, αρνούμενο να εξομαλύνει τις σχέσεις του με το Ισραήλ, λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να λυθεί το ζήτημα του παλαιστινιακού κράτους. Οι Σαουδάραβες επιτρέπουν πλέον σε ισραηλινά αεροσκάφη να περνούν από τον εναέριο χώρο τους προκειμένου να φτάσουν σε άλλους προορισμούς στην περιοχή του Κόλπου ή την Ασία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ