- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Αρμενία: Η Τουρκία στέλνει Σύρους μισθοφόρους στο Αζερμπαϊτζάν
«Έχουμε αποδείξεις», υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της χώρας
Για χιλιάδες Σύρους μισθοφόρους, οι οποίοι στρατολογούνται και μεταφέρονται από την Τουρκία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, κάνει λόγο ο πρωθυπουργός της Αρμενίας
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν υποστήριξε σήμερα ότι διαθέτει συγκεκριμένες αποδείξεις πως η Τουρκία στρατολογεί και μεταφέρει χιλιάδες Σύρους μισθοφόρους στο Αζερμπαϊτζάν για να πολεμήσουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Ο Πασινιάν ανέβασε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που δείχνει την ανάκριση ενός Σύρου ο οποίος, σύμφωνα με τις αρμενικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, συνελήφθη από τις δυνάμεις του Καραμπάχ.
«Τώρα υπάρχει πλήρης και ολοκληρωμένη απόδειξη ότι χιλιάδες μισθοφόροι στη Συρία στρατολογούνται και μεταφέρονται από την Τουρκία στο Αζερμπαϊτζάν για να συμμετάσχουν στη στρατιωτική επίθεση εναντίον του Αρτσάχ», έγραψε ο πρωθυπουργός στο Facebook, χρησιμοποιώντας την αρμενική ονομασία του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Λίγο αργότερα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Σούσαν Στεπανιάν δημοσιοποίησε ένα άλλο βίντεο από ανάκριση και έδωσε ορισμένες πληροφορίες για τον άνδρα που εικονίζεται σε αυτό, τον οποίο αποκάλεσε «Σύρο τρομοκράτη μισθοφόρο». Σύμφωνα με τη Στεπανιάν, ο άνδρας αυτός ονομάζεται Γιουσούφ Αλαμπέτ αλ Χάτζι και αιχμαλωτίστηκε από τις δυνάμεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Είναι 32 ετών και «του υποσχέθηκαν 2.000 δολάρια μηνιαίως για να πολεμήσει εναντίον των απίστων στο Αρτσάχ και άλλα 100 δολάρια ως ανταμοιβή για κάθε αποκεφαλισμένο άπιστο», έγραψε στο Twitter.
Η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν διαψεύδει ότι χρησιμοποιεί Σύρους μισθοφόρους στον πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση, ενώ και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 14 Οκτωβρίου απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι οι Σύροι έχουν αρκετά πράγματα να κάνουν στην πατρίδα τους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.