Κοσμος

Γκιουλενιστής αστυνομικός πέθανε σε άθλιες συνθήκες στο κελί του

Σκληρές εικόνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μουσταφά Καμπακσιόγλου
Μουσταφά Καμπακσιόγλου © «Βοldmedya»

Φωτογραφίες από το κελί του πρώην αναπληρωτή επιθεωρητή της αστυνομίας, Μουσταφά Καμπακσιόγλου, δείχνουν εγκληματική αμέλεια.

Φωτογραφίες του Τούρκου πρώην αναπληρωτή επιθεωρητή της αστυνομίας, Μουσταφά Καμπακσιόγλου, 44 ετών, ο οποίος πέθανε σε ένα κελί στη φυλακή στις 29 Αυγούστου, αποκαλύφθηκαν από τον τουρκικό ιστότοπο «Βοldmedya», ρίχνοντας φως στις ανθυγιεινές συνθήκες στις οποίες αναγκάστηκε να ζήσει μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή. 

Στις φωτογραφίες, το άψυχο σώμα του Καμπακσιόγλου βρίσκεται σε μια καρέκλα σε καθιστή θέση, όπου το κεφάλι του γέρνει πίσω και τα νύχια του γίνονται μπλε. Οι συνθήκες του κελιού της φυλακής δείχουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.  Ήταν προφανές ότι χρησιμοποίησε τον κάδο απορριμμάτων ως τραπέζι φαγητού και δεν έφαγε το τελευταίο του γεύμα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Ο Καμπακσιόγλου συνελήφθη τον Ιούλιο του 2016 και τον Σεπτέμβριο οι Αρχές τον «ξήλωσαν» από την αστυνομία, με την κατηγορία ότι είχε ενταχθεί στο κίνημα του ιμάμη και «υπ' αριθμόν 1 εχθρού» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά ετών και έξι μηνών. Εξέτισε την ποινή του στη φυλακή «Gümüşhane E».

Έκτοτε εμφάνισε πολλά προβλήματα υγείας, όπως άσθμα και διαβήτη, ενώ είχε χάσει 40 κιλά. Οι απαράδεκτες συνθήκες στη φυλακή «Gümüşhane E» είχαν ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο τουρκικός ιστότοπος.

strwma.jpg
© «Βοldmedya»

Ο άτυχος άνδρας άρχισε να βήχει στις 20 Αυγούστου, με την διεύθυνση των φυλακών να τον μεταφέρει σε κελί καραντίνας, με την υποψία ότι είχε μολυνθεί από τη νόσο COVID-19.  Ήταν ολομόναχος για τις επόμενες εννέα ημέρες. Πέθανε στο κελί του μετά από ακατάσχετο βήχα. Ωστόσο, μετά θάνατον, οι ιατροδικαστικές αποφάνθηκαν ότι ο Καμπακσιόγλου δεν ήταν θετικός στον ιό, γεγονός που προκάλεσε σοβαρές υποψίες για τις συνθήκες θανάτου του. Οι εικόνες από το κελί του, όπως και το βρώμικο μπλουζάκι του, προδίδουν τις απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες ήταν αναγκασμένος να ζήσει. 

O ίδιος σε επιστολή προς τον γιατρό της φυλακής, δύο ημέρες πριν από τον θάνατό του, έγραφε ότι, παρά το γεγονός ότι λαμβάνει τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, δεν αισθανόταν καλύτερα. Τόνιζε επίσης ότι ένιωθε πρήξιμο στο στόμα και τα πόδια του και ότι δυσκολεύοταν να μιλήσει και να περπατήσει.

mustafa-kabakcioglu-son-dilekce-2.jpg
© «Βοldmedya»


Επιπλέον, φαίνεται ότι κοιμόταν σε ένα στρώμα κάτω από τις σκάλες της κουκέτας. Ο ίδιος είχε πει ότι είχε πέσει από τις σκάλες της κουκέτας χάνοντας τις αισθήσεις του. Γι' αυτό το λόγο, είχε προτιμήσει να μην ανεβαίνει στην πάνω κουκέτα για να κοιμηθεί.

Cezaevindeki karantina hücresinden cenazesi çıktı: Plastik sandalyede ölüm!

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ