Κοσμος

Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ

Νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης εδώ και δύο μήνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεσούτ Γιλμάζ
Μεσούτ Γιλμάζ © EPA/JAMAL A. WILSON

Πέθανε στα 73 του χρόνια, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Γιλμάζ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης εδώ και δύο μήνες έχοντας καρκίνο του πνεύμονα.

Συγκινημένη δήλωσε στις πρώτες της κουβέντες στο CNN Turk η σύζυγος του Γιλμάζ, Μπέρνα, η οποία ήταν δίπλα του σε όλη την περίοδο της περιπέτειας της υγείας του.

Ο Μεσούτ Γιλμάζ γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1947 στην Κωνσταντινούπολη, ήταν απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Άγκυρας και ανήκε στο «Κόμμα της Μητέρας Πατρίδας». 

Το 1991 κατάφερε να εκλεγεί από Συνέδριο του κόμματος αρχηγός και ως εκ τούτου Πρωθυπουργός της χώρας, καθώς το κόμμα του είχε την πλειοψηφία στη Βουλή. Παρέμεινε για λίγο Πρωθυπουργός. Ξαναέγινε το 1996 και ξανά την περίοδο 1997-1999. Από το 1999 ως το 2002 ήταν αναπληρωτής Πρωθυπουργός στην Κυβέρνηση Ετζεβίτ.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2002 το κόμμα του απέτυχε να μπει στη Βουλή και ο ίδιος δήλωσε ότι αποσύρεται από την πολιτική. Τον Αύγουστο του 2006 όμως επαναδραστηριοποιήθηκε και επιδιώκει να ξαναμπεί στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ