- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιταλία: Εστιατόριο δεν χρεώνει τους πελάτες με βάση το τι τρώνε
Η λύση που βρήκαν οι ιδιοκτήτες για τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας
To Vagh in Ufezzi στη Μπολόνια της Ιταλίας αποφάσισε να χρεώνει τους πελάτες του με βάση την ώρα που καταναλώνουν στο γεύμα τους και όχι την παραγγελία τους.
Μία άκρως επιχειρηματική ιδέα για να επιβιώσει εν μέσω πανδημίας βρήκε το "Vagh in Ufezzi", ένα εστιατόριο στη Μπολόνια της Ιταλίας.
Και αυτή ήταν να πληρώνουν οι πελάτες όχι με βάση το τι τρώει αλλά πόσο γρήγορα ή αργά τρώει. Η «χρονοχρέωση» αυτή διαμορφώνει το λογαριασμό και όχι το τι παραγγέλνει ο εκάστοτε πελάτης.
Έτσι η μία ώρα χρεώνεται 18 ευρώ το άτομο και οι δύο ώρες 26 ευρώ, για φαγητό, νερό και αναψυκτικά, ενώ εξαιρούνται οι παραγγελίες οινοπνευματωδών και καφέ.
«Έπρεπε να βρούμε μια νέα φόρμουλα, διαφορετικά δε θα καταφέρναμε να μείνουμε ανοικτοί πέρα από τα Χριστούγεννα,» δηλώνει στο BBC η Αντονέλα ντε Σάνκτις, η οποία σερβίρει το φαγητό που μαγειρεύει ο σύζυγός της, Μίρκο Καράτι.
Η ιδέα γεννήθηκε στο ζευγάρι από ιστορίες που άκουγε ο κ. Καράτι στα παιδικά του χρόνια για τη μεταπολεμική Μπολόνια. Εκεί οι φτωχοί είχαν τη δυνατότητα να φάνε «10 λεπτά της ώρας ζυμαρικά και φασόλια. Η μία ώρα είναι για βιαστικούς και πεινασμένους, ενώ οι δύο ώρες είναι ένα κανονικό δείπνο,» λέει ο κ. Καράτι.
Και οι πελάτες έρχονταν σε... κύματα. Ήδη από την πρώτη εβδομάδα της εφαρμογής του, παρά την αραίωση των τραπεζιών με θέσεις μόνο για 15-16 άτομα αντί 25-30 προ πανδημίας, τα έσοδα επανήλθαν στα επίπεδα πριν τον τρομερό φετινό Μάρτιο.
«Είναι καλή λύση, αλλά όχι για όλους,» σχολιάζει ο πρόεδρος των εστιατόρων της Μπολόνια, Βιντσέντσο Βοτέρο, «καθώς ο τομέας της εστίασης έχει τεράστια ποικιλία».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο ηγέτες δεν συμφωνούν στους τρόπους με τους οποίους θα αποκατασταθεί η τάξη στην περιοχή
Απειλές από τον ηγέτη της χώρας προς τους γείτονές του
Μετά από πλήγμα σε δεξαμενή καυσίμων
Οι απαντήσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικές
Οι καρφίτσες που είχε στο πέτο του
Η Ουάσιγκτον άρχισε να διενεργεί σειρά ερευνών για εμπορικά ζητήματα
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.