- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Εντι Ράμα για θαλάσσιες ζώνες: Πάμε στη Χάγη με την Ελλάδα
Για να δοθεί μια λύση με βάση το Διεθνές Δίκαιο
Ο Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι η Αλβανία συμφώνησε με την Ελλάδα να πάνε στη Χάγη για να λύσουν τις διαφορές τους σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες.
Από κοινού Ελλάδα και Αλβανία συμφώνησαν να πάνε στη Χάγη προκειμένου να λύσουν τις διαφορές για τις θαλάσσιες ζώνες, ανέφερε ο Έντι Ράμα.
«Συμφωνήσαμε το ζήτημα των θαλασσίων υδάτων να το χειριστούμε σε διεθνείς φορείς» ανέφερε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια στα Τίρανα.
Eιδικότερα, ο Αλβανός πρωθυπουργός επεσήμανε πως από κοινού η Ελλάδα και η Αλβανία θα απευθυνθούν στη διεθνή δικαιοσύνη για να δοθεί μια κοινά αποδεκτή λύση βάσει των εμπειρογνωμόνων και βάσει του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.
Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις, ο κ. Ράμα είπε πως «σήμερα είναι καλύτερες από ποτέ άλλοτε». Επίσης, εκτίμησε ότι άνοιξε ένα πολύ θετικό κεφάλαιο στις διμερείς σχέσεις και χαρακτήρισε την Ελλάδα στρατηγικό εταίρο της Αλβανίας και «πολύτιμη χώρα».
Όπως είπε, η Ελλάδα δεν ήταν σε καμία στιγμή εμπόδιο στη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Αλβανίας, υπενθυμίζοντας επίσης τη συνεισφορά της χώρας στη Διάσκεψη των Χορηγών.
Έντι Ράμα - Τι είπε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας για την ελληνική μειονότητα
Εστιάζοντας στα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, ο Έντι Ράμα ανέφερε πως η χώρα του έχει συζητήσει για να προχωρήσει και να συνεχίσει την ευόδωση της ατζέντας με τη νομοθεσία που πρέπει να συμπληρώσει προς λειτουργία του βασικού νόμου για τις μειονότητες.
Έντι Ράμα για Κυριάκο Μητσοτάκη, Νίκο Δένδια και Ελλάδα: «Μας στήριξαν στον μεγάλο σεισμό της 20ης Οκτωβρίου»
Απευθυνόμενος στον Νίκο Δένδια, τον αποκάλεσε «φίλο της Αλβανίας και των Αλβανών» και υπενθύμισε ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ ήταν κοντά στη χώρα του σε «μια εξαιρετική και δραματική στιγμή για μας, όταν ο σεισμός της 20ης Οκτωβρίου 2019 έπληξε χιλιάδες οικογένειες».
«Σε λίγα δευτερόλεπτα μάς έθεσε μπροστά σε μια κατάσταση πολύ δύσκολη, μια κατάσταση όπου η άμεση συνεισφορά, όχι μόνο με τη συμβολική παρουσία εδώ του υπουργού Εξωτερικών, αλλά και με την παρουσία των σωμάτων διάσωσης και των σωστικών συνεργείων από την Ελλάδα, ανάμεσα σε ένα ευρύ δίκτυο από άλλες φιλικές χώρες, μας έδωσε τη δυνατότητα να ξεφύγουμε από αυτήν την κατάσταση αποφεύγοντας να χάσουμε πολλές ανθρώπινες ζωές» θυμήθηκε.
Ο Έντι Ράμα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ποτέ δεν θα ξεχάσει τη στιγμή όταν βγήκε από τα ερείπια ένα νεαρό παιδί από διασώστες που ήρθαν από την Ελλάδα. Η διάσωση έγινε σε συνθήκες απολύτως επικίνδυνες για την ίδια τη ζωή των ανθρώπων που ήταν στα σωστικά συνεργεία.
Περαιτέρω ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ανακάλεσε στη μνήμη του ότι εκτός από τον υπουργό Εξωτερικών σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους ο οποίος ενδιαφέρθηκε μετά την τραγωδία και που συνέχεια επιθυμούσε να λάβει ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των πραγμάτων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.