Κοσμος

Πώς κόλλησε κορωνοϊό ο Τραμπ - Τι δεν έκαναν οι σύμβουλοί του

Τι αποκαλύπτει στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου - Ποια είναι η 31χρονη Χόουπ Χικς που διαγνώστηκε θετική σε Covid-19

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο - Στο πίσω μέρος η 31χρονη σύμβουλος Χόουπ Χικς
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο - Στο πίσω μέρος η 31χρονη σύμβουλος Χόουπ Χικς © EPA/SHAWN THEW

Θετικός στον κορωνοϊό ο Ντόναλντ Τραμπ: Απαντήσεις στο πώς κόλλησε κορωνοϊό αναζητούν στενοί συνεργάτες του - Η περίπτωση της 31χρονης Χόουπ Χικς.

Το πώς κόλλησε κορωνοϊό ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθούν να διαπιστώσουν στενοί συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον Ντόναλντ Τραμπ, με κορωνοϊό διαγνώστηκε και η σύζυγός του, Μελάνια Τραμπ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εμφανίσει ήπια συμπτώματα, ενώ η Μελάνια Τραμπ δηλώνει ότι είναι καλά. Με τον Αμερικανό πρόεδρο να βρίσκεται σε καραντίνα, το επιτελείο του ψάχνει απαντήσεις στο πώς κόλλησε κορωνοϊό. 

Όπως έγινε γνωστό, οι στενοί σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ δεν φορούσαν μάσκες όταν βρίσκονταν μαζί του, τις ημέρες που τον προετοίμαζαν για την πρώτη τηλεμαχία με τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν. Αυτό αποκάλυψε ο στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, Κρις Κρίστι.

«Όχι, κανένας δεν φορούσε μάσκα μέσα στην αίθουσα όταν προετοιμάζαμε τον πρόεδρο» τόνισε ο Κρις Κρίστι λίγες ώρες μετά την είδηση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ εξήγησε ότι ο ίδιος μετείχε σε μια ομάδα «πέντε ή έξι προσώπων» που συμβούλευαν τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο ενόψει της τηλεμαχίας της 3ης Νοεμβρίου η οποία διεξήχθη στο Κλίβελαντ. Όπως είπε, επισκέφθηκε πολλές φορές τον Λευκό Οίκο «από το απόγευμα του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου 2020 μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 29 Οκτωβρίου 2020». Στην ομάδα αυτή μετείχε επίσης ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι.

Στην ερώτηση αν παρατήρησε να έχει συμπτώματα ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Κρίστι απάντησε αρνητικά. Σύμφωνα με ιατρικές μελέτες, τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται 5 ημέρες αφότου μολυνθεί κάποιος με κορωνοϊό. Ο φορέας, όμως, αρχίζει να είναι μολυσματικός δύο ημέρες πριν από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων. Στην περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να μεταδίδει τον κορωνοϊό από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου ή την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, εφόσον εκδήλωσε τα πρώτα συμπτώματα την Πέμπτη-Παρασκευή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενδεχομένως να είχε κορωνοϊό στο πρώτο debate με τον Τζο Μπάιντεν στο Κλίβελαντ του Οχάιο
Ο Ντόναλντ Τραμπ ενδεχομένως να είχε κορωνοϊό στο πρώτο debate με τον Τζο Μπάιντεν στο Κλίβελαντ του Οχάιο © EPA/Olivier Douliery

Ο Κρις Κρίστι αποκάλυψε ακόμη ότι η οικογένεια του Ντόναλντ Τραμπ έβγαλε τις μάσκες για τον κορωνοϊό μέσα στην αίθουσα όπου διεξήχθη το debate, το βράδυ της Τρίτης 29 Οκτωβρίου 2020.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επικριθεί πολλές φορές στο παρελθόν για τον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία κορωνοϊού στις ΗΠΑ, ενώ σφοδρή κριτική δεχόταν επί μήνες λόγω της άρνησής του να εμφανιστεί σε δημόσιο χώρο, φορώντας προστατευτική μάσκα. Πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε συχνά τεστ για κορωνοϊό, ενώ οι συνεργάτες του στη λεγόμενη «δυτική πτέρυγα» του Λευκού Οίκου υποβάλλονταν καθημερινά σε έλεγχο, όπως και οι δημοσιογράφοι που ταξίδευαν μαζί του ή ήταν παρόντες σε δημόσιες εμφανίσεις του.

Η είδηση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό έγινε γνωστή, την ώρα που στις ΗΠΑ τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 έχουν ξεπεράσει τα 7,5 εκατομμύρια και οι νεκροί πλησιάζουν τις 213.000.

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Επικαιροποιημένος πίνακας με τα κρούσματα και τους νεκρούς | 02.10.2020
Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Επικαιροποιημένος πίνακας με τα κρούσματα και τους νεκρούς | 02.10.2020 © athensvoice.gr/koronoios

Οι ΗΠΑ είναι μακράν της δεύτερης η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία κορωνοϊού.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κορωνοϊό - Ποια είναι η 31χρονη Χόουπ Χιξ, πρώην μοντέλο και νυν σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου που βρέθηκε θετική

Εν τω μεταξύ αμερικανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η 31χρονη Χόουπ Χιξ συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να είναι αυτή που μετέδωσε τελικά τον κορωνοϊό στον Ντόναλντ Τραμπ.

Το πρώην μοντέλο και νυν σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, αποτελεί στενή συνεργάτιδα του Αμερικανού προέδρου με σημαντική θέση στον Λευκό Οίκο. Αμερικανικά δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι ανήκει στον στενό πυρήνα των συνεργατών του προέδρου των ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ τη γνώρισε για πρώτη φορά το 2016 μέσω της κόρης του, Ιβάνκα, με τη Χόουπ Χιξ να εντάσσεται στο επικοινωνιακό επιτελείο του εν όψει των προεδρικών εκλογών.

Η Χόουπ Χιξ, πρώην μοντέλο, διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020. Άμεσα, ο Ντόναλντ Τραμπ μπήκε σε καραντίνα και υποβλήθηκε σε τεστ, το οποίο έδειξε ότι έχει κορωνοϊό.

Η 31χρονη Χόουπ Χικς, σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, ετοιμάζεται να επιβιβαστεί στην αυτοκινητοπομπή του Αμερικανού προέδρου
Η 31χρονη Χόουπ Χικς, σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, ετοιμάζεται να επιβιβαστεί στην αυτοκινητοπομπή του Αμερικανού προέδρου © EPA/Oliver Contreras

Η 31χρονη σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ επέβαινε στο προεδρικό αεροσκάφος, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος πήγαινε στο Κλίβελαντ για το πρώτο debate για τις αμερικανικές εκλογές 2020 απέναντι στον Τζο Μπάιντεν, τον υποψήφιο των Δημοκρατικών και πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

Η Χόουπ Χικς, στενή σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, κατεβαίνει από το προεδρικό ελικόπτερο «Marine One», φορώντας προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό
Η Χόουπ Χικς, στενή σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, κατεβαίνει από το προεδρικό ελικόπτερο «Marine One», φορώντας προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό © EPA/KEVIN DIETSCH

«Η Hope Hicks η οποία εργάζεται πολύ σκληρά, χωρίς να παίρνει ούτε μια ανάσα, βρέθηκε θετική στον Covid-19. Τρομερό! Η Πρώτη Κυρία και εγώ περιμένουμε τα αποτελέσματα του τεστ. Στο μεταξύ θα παραμείνουμε σε καραντίνα!» είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Twitter o πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

 

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Επικαιροποιημένος πίνακας με τα κρούσματα και τους νεκρούς | 02.10.2020

 

Η Χόουπ Χικς βρίσκεται στο πλευρό του προέδρου των ΗΠΑ από το 2016. Μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ κόντρα στη Χίλαρι Κλίντον, έγινε η νεότερη διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου -θέση από την οποία παραιτήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου 2018 και ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος βρισκόταν στη δίνη του σκανδάλου για τις φερόμενες σχέσεις του με τη Ρωσία.

Στη συνέχεια η Χόουπ Χικς εργάστηκε στην 21st Century Fox, όπου ανέλαβε χρέη εκτελεστικού αντιπροέδρου αλλά και διευθύνουσας συμβούλου επικοινωνίας. Μετά την παραίτησή της επέστρεψε στον Λευκό Οίκο, με την ιδιότητα του συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ.

Hope Hicks is returning to the White House

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ