Κοσμος

Guardian για Ντόναλντ Τραμπ: Πόσο κινδυνεύει από τον κορωνοϊό

Ο Αμερικανός πρόεδρος διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19, όπως και η σύζυγός του, Μελάνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει κορωνοϊό
Ο Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει κορωνοϊό © EPA

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και ο Guardian εξετάζει πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει ο ιός για την υγεία του Αμερικανού προέδρου.

Η είδηση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι θετικός στον κορωνοϊό έγινε πρώτη είδηση τόσο στα αμερικανικά όσο και τα διεθνή ΜΜΕ, με τον Guardian να εξετάζει πόσο κινδυνεύει η υγεία του Αμερικανού προέδρου.

Θετική στην Covid-19 είναι και η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια, και ήδη πολλοί αναρωτιούνται πόσο πιθανό είναι ο κορωνοϊός να προκαλέσει επικίνδυνες επιπλοκές στην υγεία του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με γιατρούς που μίλησαν στον Guardian, υπάρχουν δύο βασικά δεδομένα με τον Ντόναλντ Τραμπ, που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Είναι μεγάλος σε ηλικία και υπέρβαρος. Γιατροί εκτιμούν ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θέτουν τον Ντόναλντ Τραμπ σε κίνδυνο από πιθανές επιπλοκές λόγω Covid-19. Ανάμεσα σε αυτούς τους παράγοντες είναι η ηλικία και το υπερβολικό του βάρος.

Σημειώνεται ότι ο 74χρονος Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 στο Twitter ότι τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του, Μελάνια Τραμπ, διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Επικαλούμενος μελέτη που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Μάρτιο στο ιατρικό περιοδικό, The Lancet, ο Guardian τονίζει ότι το συνολικό ποσοστό θανάτου για άτομα με Covid-19 ήταν 1,4%, ωστόσο το ποσοστό αυτό ανέβαινε στο 8,6% για άτομα που είναι στα 70 έτη. Η μελέτη αυτή βασίστηκε σε δεδομένα από την Κίνα -τη χώρα που δοκιμαζόταν περισσότερο εκείνους τους μήνες από τον κορωνοϊό.

Τι είπε γιατρός στον Guardian για τον Ντοναλντ Τραμπ που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό

Ο Δρ. Μπάρι Ντίξον, γιατρός στη ΜΕΘ του νοσοκομείου St Vincent στη Μελβούρνη, δήλωσε ότι ο κίνδυνος για τον Ντόναλντ Τραμπ θα αυξανόταν, σε περίπτωση που εμφάνιζε πνευμονία.

Η πνευμονία σχετίζεται στη λοίμωξη Covid-19 με υψηλό ποσοστό θνησιμότητας, ειδικά σε ασθενείς άνω των 65 ετών, ή σε άτομα που έχουν καρδιαγγειακή νόσο ή καταστάσεις που επηρεάζουν τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου.

«Διατρέχει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνει αν εμφανίσει αυτήν την "κακή" πνευμονία» ξεκαθάρισε ο Ντίξον. Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες κινδύνου και συννοσηρότητες, όπως εάν είσαι καπνιστής, έχεις διαβήτη ή καρδιακές παθήσεις. Οι βασικοί παράγοντες κινδύνου για τον Τραμπ από όσο ξέρουμε είναι η ηλικία του και το γεγονός ότι είναι υπέρβαρος και θα ήταν παράγοντες υψηλού κινδύνου».

Έχοντας ανακοινώσει ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό, ο Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, Μελάνια, μπαίνουν σε 14ήμερη καραντίνα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ