Κοσμος

Ιαπωνία: Ομολόγησε ο «δολοφόνος του Twitter»

Ευθύνεται για εννέα φόνους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Takahiro Shiraishi
Ο Takahiro Shiraishi © Twitter

Ο Takahiro Shiraishi, γνωστός και ως ο «δολοφόνος του Twitter» ομολόγησε την ενοχή του για το θάνατο εννέα ατόμων.

Την ενοχή του για τους φόνους εννέα ατόμων ομολόγησε ο Takahiro Shiraishi, γνωστός στην Ιαπωνία και ως ο «δολοφόνος του Twitter».

Ο Takahiro Shiraishi συνελήφθη το 2017 αφού βρέθηκαν μέρη του σώματος στο διαμέρισμά του και ενώπιον του δικαστηρίου στο Τόκιο την Τετάρτη ομολόγησε πως «οι κατηγορίες εναντίον του είναι όλες σωστές».

Εάν καταδικαστεί για δολοφονία, ο Τ. Shiraishi αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή η οποία εκτελείται με απαγχονισμό.

Η δικαστική υπόθεση έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον, με περισσότερους από 600 ανθρώπους να παρατάσσονται για 13 θέσεις στο κοινό για να παρακολουθήσουν την πρώτη ακρόαση την Τετάρτη, όπως ανέφερε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NHK.

Η εισαγγελία ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος άνοιξε λογαριασμό στο Twitter τον Μάρτιο του 2017 «για να επικοινωνήσει με γυναίκες που σκοπεύουν να αυτοκτονήσουν, τις οποίες θεωρούσε εύκολους στόχους», δήλωσε η NHK. Οκτώ από τα θύματά του ήταν γυναίκες, μία από τις οποίες ήταν 15 ετών. Το μόνο αρσενικό θύμα, ηλικίας 20 ετών, σκοτώθηκε αφού κατηγόρησε τον κ. Shiraishi σχετικά με τον θάνατο της φίλης του, ανέφεραν ιαπωνικά ΜΜΕ.

Ο 29χρονος πιστεύεται ότι έχει δελεάσει τα θύματά του λέγοντάς τους ότι θα μπορούσε να τους βοηθήσει να πεθάνουν και σε ορισμένες περιπτώσεις ισχυρίστηκε ότι θα αυτοκτονήσει δίπλα τους. Το προφίλ του στο Twitter περιείχε τις λέξεις: "Θέλω να βοηθήσω άτομα που πραγματικά πονάνε. Παρακαλώ DM μου [άμεσο μήνυμα] ανά πάσα στιγμή." Εννέα διαμελισμένα πτώματα βρέθηκαν στην Ιαπωνία

Οι δολοφονίες είδαν το φως της δημοσιότητας όταν η αστυνομία εξέταζε την εξαφάνιση μιας νεαρής γυναίκας, η οποία αργότερα αποδείχθηκε πως ήταν ένα από τα θύματα. Οι αξιωματικοί επισκέφτηκαν το διαμέρισμα του κ. Shiraishi στην ιαπωνική πόλη Zama, κοντά στο Τόκιο, όπου βρήκαν κομμάτια σώματος.

Οι δικηγόροι του κ. Shiraishi υποστηρίζουν ότι τα θύματά του συμφώνησαν να δολοφονηθούν, οπότε οι κατηγορίες πρέπει να μειωθούν σε «δολοφονία με συγκατάθεση». Αυτό επιφέρει χαμηλότερη ποινή φυλάκισης μεταξύ έξι μηνών και επτά ετών.

Αξίζει να αναφερθεί όμως ότι ο κ. Shiraishi διαφωνεί με τους δικηγόρους του. Μάλιστα, φέρεται να είπε στη «Mainichi Shimbun», μια τοπική εφημερίδα, ότι σκότωσε χωρίς τη συγκατάθεση των θυμάτων του. «Υπήρχαν μώλωπες στο πίσω μέρος των κεφαλών των θυμάτων. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρχε συγκατάθεση και το έκανα για να μην αντισταθούν», είπε σε σχόλια που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ