- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην Ελλάδα την ερχόμενη Τρίτη ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μάας
Η συνάντηση που θα έχει στην Αθήνα ο Χάικο Μάας με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια - Επί τάπητος οι προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας έρχεται Ελλάδα την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020 - Η συνάντηση με τον Νίκο Δένδια για Τουρκία και Ανατολική Μεσόγειο.
Στην Ελλάδα μεταβαίνει την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020 ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας.
Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Χάικο Μάας θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τη συνάντηση που είχε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην Κυανή Ακτή. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να ανεχθεί απειλές κατά της κυριαρχίας κρατών - μελών της.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον Νίκο Δένδια στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας θα επισκεφθεί και την Τουρκία, στο πλαίσιο της μεσολαβητικής προσπάθειας της Γερμανίας για να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.
Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, έρχεται στην Αθήνα την Τρίτη 25 Αυγούστου και στις 12.00 θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Οι συζητήσεις θα περιλαμβάνουν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο όπου η Τουρκία δεν σταματά τις προκλήσεις, τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και την κατάσταση στη Λιβύη.
Σημειώνεται ότι στη Λιβύη την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 οι αντιμαχόμενες πλευρές ανακοίνωσαν κατάπαυση του πυρός και σχέδιο για τη διεξαγωγή εκλογών το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι δύο πλευρές (Φάγεζ αλ-Σάρατζ, επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) που έχει έδρα την Τρίπολη και ο Αγκίλα Σάλεχ, πρόεδρος του αιρετού κοινοβουλίου με έδρα στην ανατολική Λιβύη) διέταξαν όλα τα μέρη να τηρήσουν «άμεση κατάπαυση του πυρός και να σταματήσουν όλες τις μάχες σε όλη τη λιβυκή επικράτεια». Tην κατάπαυση του πυρός χαιρέτισε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Φατάχ Αλ Σίσι, κάνοντας λόγο για «σημαντικό βήμα προς την οδό της πολιτικής λύσης».
Το τετ α τετ του Νίκου Δένδια με τον Χάικο Μάας στην Αθήνα γίνεται εν όψει της άτυπης συνάντησης «Gymnich» των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Βερολίνο στις 27 και 28 Αυγούστου 2020. Με το πέρας των συνομιλιών θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξήγησε πώς πήγε να τον εκβιάσει ο Επστάιν
Είναι νεκρή η 84χρονη Νάνσι;
Πολίτες αναζητούν δροσιά σε ποτάμια και κανάλια αψηφώντας τους κινδύνους
Το τρομακτικό βίντεο που καταγράφεται η σύγκρουση
Έχει έρθει πλέον η ώρα των διαπραγματεύσεων, με μεσολάβηση του Πακιστάν και του Κατάρ
Πίσω από τα καραγκιοζιλίκια του Ντόναλντ Τραμπ υπάρχουν και πραγματικότητες που δεν προκαλούν καθόλου γέλιο
Πόλεμοι, κλιματικά σοκ και αναγκαστικοί εκτοπισμοί επηρεάζουν την εκπαίδευση παιδιών και εφήβων
Ποια είναι τα βασικά του σημεία
Κάνει λόγο για «πολιτικό θέατρο»
Οι αρχές ερευνούν τη μακάβρια συλλογή λειψάνων που βρέθηκε στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του
«Ήμουν απλώς έξω για μια βόλτα με το αγαπημένο μου αυτοκίνητο», δικαιολογήθηκε
Μαρτυρίες ότι έστειλε φωτογραφίες σε συμμαθητές της μετά τους φόνους
Παρουσιαζόταν υπεύθυνος για τον λιμό της Βεγγάλης το 1943
Έπασχε από ανίατη ασθένεια
Ο άλλοτε παρουσιαστής του Fox News έχει έρθει σε ρήξη με τον Τραμπ
Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες
«Τελευταία μου μέρα εδώ», ακούγεται να λέει εγκλωβισμένος επισκέπτης
To περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο
Ο γίγαντας της τεχνολογίας απομάκρυνε 21.000 εργαζόμενους
Η τελευταία πράξη στο οικογενειακό δράμα του Ρομπ Ράινερ, πριν τα Χριστούγεννα του 2025
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.