- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός στην Ιταλία: 236.305 επιβεβαιωμένα κρούσματα
Στους 34.223 οι νεκροί ασθενείς με Covid-19
Κρούσματα κορωνοϊού και νεκροί στην Ιταλία: Νεότερα στοιχεία στη δημοσιότητα.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία, βάσει του επίσημου υπολογισμού, είναι 236.305. Οι νεκροί έφτασαν τους 34.223. Παράλληλα, 173.085 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 56 άνθρωποι και βάσει των αναλυτικών στοιχείων, καταγράφηκαν 163 νέα κρούσματα. 1.747 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.
Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, η ιταλική Πολιτική Προστασία έκανε γνωστό ότι βάσει νέων υπολογισμών, το σύνολο των κρουσμάτων του τελευταίου 24ώρου, από τα 163, αυξάνεται στα 393. Συνολικά 227 ασθενείς βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και, συνολικά, 3.893 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 24.887 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.
Σε σχέση με μια ημέρα νωρίτερα τα κρούσματα κορωνοϊού παρουσιάζουν μείωση: Νόσησαν 216 λιγότεροι άνθρωποι. Απεβίωσαν 3 περισσότεροι ασθενείς, ενώ οι θεραπευμένοι αυξήθηκαν κατά 345.
Κορωνοϊός στην Ιταλία: Ξεκίνησε η έρευνα για τυχόν ευθύνες στη Λομβαρδία
Εν τω μεταξύ, στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, του υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα και της υπουργού Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, ενώπιον της εισαγγελέως του Μπέργκαμο, Μαρία Κριστίνα Ρότα.
Η υπόθεση, ως γνωστόν, αφορά την απόφαση να μην κηρυχθεί άμεσα σε «κόκκινη ζώνη», περιοχή της Λομβαρδίας η οποία, τον Φεβρουάριο, μετατράπηκε σε κύρια εστία μετάδοσης του κορωνοϊού.
Εξερχόμενη του κυβερνητικού μεγάρου, η εισαγγελέας δήλωσε ότι «από τον Ιταλό πρωθυπουργό και τους υπουργούς, υπήρξε μεγάλη θεσμική συνεργασία». Παράλληλα, διέψευσε ότι θεωρεί πως η ευθύνη για την όλη υπόθεση είναι της κυβέρνησης και όχι της περιφέρειας της Λομβαρδίας. Τόνισε, δε, ότι σχετική δήλωσή της (σ.σ. περί ευθύνης της κυβέρνησης) πριν από λίγες ημέρες, βασιζόταν μόνον στα στοιχεία και σε διάφορες δηλώσεις που είχαν γίνει μέχρι εκείνη την στιγμή.
Μένει να διαπιστωθεί, τώρα, αν η εισαγγελέας του Μπέργκαμο αποφασίσει ότι κατά τους χειρισμούς της όλης αυτής υπόθεσης παραβιάστηκε ο νόμος, και, ενδεχομένως, ποιός πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος γι΄αυτό.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Κανείς δεν πιστεύει ότι η αυτορρύθμιση αρκεί» υποστήριξε
Ενώ τα δίδυμα ΗΠΑ vs Κίνα και ΗΠΑ vs Ιράν καλύπτουν τις φωτιές στη χειμαζόμενη Ουκρανία, ο πόλεμος φέρνει μεγάλη ακρίβεια
Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ Τελ-Αβίβ και Άγκυρας
Η προσωρινή πρόεδρος Ροντρίγκεζ προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια των ΗΠΑ
Αιφνιδίασε τους πελάτες στο Ρέντμπεργκ στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή μετά την άνοδό του στον θρόνο
Αφορμή για τις διαδηλώσεις ήταν η έξωση της 87χρονης Μαρικάρμεν από το διαμέρισμά της
Ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών
Μόνο η διπλωματία μπορεί να οδηγήσει σε μια διευθέτηση της κρίσης, τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα δύο ζώα θα περάσουν τα επόμενα δέκα χρόνια σε έναν ζωολογικό κήπο στην Ατλάντα
Eκατοντάδες διαδηλωτές καταγγέλλουν την έξωση της 87χρονης
Η αστυνομία έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση «μείζον περιστατικό»
«Αυτό που είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα ηθικό», δήλωσε ο ποντίφικας από τη Λούρδη
H ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού μπροστά σε άδεια έδρανα εν όψει των εκλογών στο Ισραήλ
Στο πλευρό της 87χρονης γυναίκας διαδηλωτές
Πόσα μπορεί κανείς άραγε να περιμένει από έναν οργανισμό χωρίς καμία ουσιαστική ισχύ στην εποχή της πολυκρίσης;
Τα μυστικά της επιτυχίας και τη φιλοσοφία της ζωής του μοιράστηκε ο χολιγουντιανός σταρ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα επιτύχει τους στόχους της «ανεξαρτήτως συνθηκών»
«Θα μπορούσατε να είστε εσείς η επόμενη Μαρικάρμεν», έγραφαν τα πανό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.