- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πόλη - φάντασμα στην Ουαλία: Κατσίκες κατέλαβαν τους άδειους δρόμους
To παραθαλάσσιο θέρετρο ερήμωσε εξαιτίας των περιορισμών
Καθώς θέρετρο στην Ουαλία ερήμωσε λόγω του κορωνοϊού, οι κατσίκες βρήκαν την ευκαιρία και κατέλαβαν τους δρόμους.
Ένα κοπάδι από κατσίκες Κασμίρ «εισέβαλε» σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στην Ουαλία, που έχει μετατραπεί σε πόλη-φάντασμα, εξαιτίας των περιορισμών για τον νέο κορωνοϊό.
Τα ζώα, που υπό φυσιολογικές συνθήκες περιφέρονται ελεύθερα σε ένα γειτονικό απόκρημνο ακρωτήριο που βλέπει στην Ιρλανδική Θάλασσα, αντ’ αυτού βρέθηκαν στο Λάντουντνο, όπου περιπλανιούνται στους δρόμους της πόλης εδώ και 3 ημέρες, τρώγοντας χλόη και λουλούδια από τους κήπους των σπιτιών.
Όπως και σε άλλες χώρες, που έχουν πληγεί από την κρίση του κορωνοϊού, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιβάλει αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, μεταξύ αυτών το κλείσιμο σχολείων και καταστημάτων, και οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους.
Με τους δρόμους του Λάντουντνο αφύσικα ήσυχους, οι κατσίκες είναι ελεύθερες να κυκλοφορούν ανενόχλητες.
Η δημοτική σύμβουλος Κάρολ Μάρουμπι είπε ότι οι κατσίκες δεν έρχονται συνήθως στην πόλη, εκτός κι αν επικρατεί κακοκαιρία, όμως, σε αυτήν την περίπτωση πιθανόν συνειδητοποίησαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει, καθώς κυκλοφορούν ελάχιστοι άνθρωποι.
«Νομίζω ότι νιώθουν μοναξιά και κατέβηκαν στην πόλη για να ρίξουν μια ματιά», είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Ρόιτερς.
Σύμφωνα με την ίδια, το κοπάδι των περίπου 150 κατσικών αποτελεί διάσημη τοπική ατραξιόν και δεν πειράζει τους περισσότερους κατοίκους που οι κατσίκες τρώνε από τους κήπους τους.
«Είμαι μεγάλη θαυμάστρια», επισήμανε. «Τις αγαπώ, διότι έχουν χαρακτήρα».
Με εκατομμύρια ανθρώπους να μένουν στα σπίτια τους και να μοιράζονται χιουμοριστικά στιγμιότυπα στο διαδίκτυο για να απαλύνουν το άγχος της καραντίνας, οι φωτογραφίες και τα βίντεο με τις κατσίκες να περιφέρονται στους δρόμους έγιναν viral μεταξύ των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τις ετικέτες #goats και #Llandudno να είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στο Twitter.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο νικητής ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 50 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα
Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών
«Ήθελα να τιμήσω τον Ιπποκράτη», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου
«Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο» λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ
«Η επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ αποτελεί παγκόσμια ευθύνη», τονίζει ο Στάρμερ
«No more Mr. nice guy», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του
Η τεχνολογική ελίτ της Σίλικον Βάλεϊ έχει υποχρέωση να συμμετέχει στην άμυνα του έθνους
Διεθνές Συμπόσιο στη Βοστώνη, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών από αμερικανικά και ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια
Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας
«Οι απεσταλμένοι μου θα μεταβούν στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν» αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα σημάδια στις σορούς ενηλίκων
Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ
Τα Στενά του Ορμούζ έμειναν για λιγότερο από ένα 24ωρο ανοιχτά
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.