- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιράκ: Πυροβολούν τους διαδηλωτές - Ένας ακόμη νεκρός
Οδομαχίες στη Βαγδάτη, με αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και πλαστικών σφαιρών
Ξεχειλίζει η οργή στη Βαγδάτη: Νέες αιματηρές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις - Ένας νεκρός
Οι συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών συνεχίζονται στο Ιράκ, με τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος που ζητά πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Στην πρωτεύουσα Βαγδάτη ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε. Ένας άλλος υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη από σφαίρα τη Δευτέρα στην πόλη Μπακούμπα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους 50 το τελευταίο 24ωρο.
Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στην πλατεία Ταγιαράν της Βαγδάτης, αλλά και σε άλλες πόλεις του νότιου Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της Βασόρας και των ιερών πόλεων για τους σιίτες Κερμπάλα και Νατζάφ. Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον της αστυνομίας που απάντησε με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες.
«Οι διαδηλώσεις μας είναι ειρηνικές. Ζητάμε την παραίτηση της κυβέρνησης και έναν ανεξάρτητο πρωθυπουργό που δεν ανήκει σε κανένα κόμμα» δήλωσε ένας διαδηλωτής στη Βαγδάτη, χαρακτηρίζοντας «διεφθαρμένο» το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Ξεχειλίζει η λαϊκή οργή
Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συγκλονίζουν το Ιράκ από την 1η Οκτωβρίου, με τους διαδηλωτές να ζητούν το τέλος της διαφθοράς και την εκδίωξη της κυβερνώσας ελίτ που ελέγχει το Ιράκ από το 2003. Περισσότεροι από 450 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής.
Ο πρόεδρος του Ιράκ Μπαρχάμ Σάλεχ αναμένεται να ορίσει νέο πρωθυπουργό αυτήν την εβδομάδα μετά την παραίτηση του Άντελ Άμπντελ Μάχντι, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει υπό την πίεση των διαδηλωτών. Ο Σάλεχ έχει να επιλέξει μεταξύ τριών πολιτικών για να ηγηθούν μιας μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία θα κατευνάσει την οργή των πολιτών, μετέδωσε η ιρακινή κρατική τηλεόραση. Και πρόσθεσε ότι η απόφαση του Ιρακινού προέδρου ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμη και σήμερα.
Οι σημερινές ταραχές ακολούθησαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν 6 Ιρακινοί, ανάμεσά τους και δύο αστυνομικοί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τα 71α γενέθλια του ηθοποιού
Σφοδρές αντιδράσεις από τους επικριτές του
«Θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί» - Η συνέντευξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Η προστασία της Aramco από τις ελληνικές συστοιχίες και οι στόχοι της Αθήνας
Ο σπουδαίος Κύπριος σεφ είχε βραβευτεί με αστέρι Michelin - Το «αντίο» του Νίκου Αλιάγα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην επίθεση που έγινε το 1941 και έβαλε τις ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Συνελήφθη την ίδια ημέρα που ανακηρύχθηκε υποψήφιος για την προεδρία του CHP με 15,5 εκατομμύρια ψήφους
Ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Έλι Κοέν ενημέρωσε λίγο αργότερα πως «δεν προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις»
«Περιμένουμε βοήθεια από την Ιαπωνία σε αντίθεση με το NATO»
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο συναγερμός έληξε
Τι κρύβει η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
Πέντε ευρωπαϊκές χώρες και η Ιαπωνία καταδικάζουν τις ιρανικές επιθέσεις
Προειδοποιούν για άλμα στις τιμές των καυσίμων - Kαλούν τους επιβάτες να κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους
Σοκ on air για τον ρεπόρτερ που γλιτώνει από θαύμα
Θα υπάρξουν ανατιμήσεις σε βασικά είδη
«Ο κόσμος και οι αχάριστοι Ευρωπαίοι πρέπει να ευχαριστούν τον Τραμπ», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Νέοι τριγμοί στο ΝΑΤΟ
Η μείωση των ποσοστών γεννήσεων ανησυχεί τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.