- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Ιράν: «Τρομοκράτης με κουστούμι» ο Ντόναλντ Τραμπ
«Η στόχευση πολιτιστικών τόπων συνιστά έγκλημα πολέμου» ανέφερε ο Μοχάμεντ Ζαρίφ
Οι ΗΠΑ δεν έχουν το θάρρος να μας βομβαρδίσουν, απαντά στις απειλές Τραμπ ο ιρανικός στρατός.
Μετά τις απειλές του Τραμπ να πλήξει "52 θέσεις" του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων ιστορικών τόπων, ο Ιρανός ΥΠΕΞ Μοχάμεντ Σαρίφ τόνισε ότι «η στόχευση πολιτιστικών τόπων συνιστά έγκλημα πολέμου». Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας έγραψε στο Twitter: «Έχοντας παραβιάσει κατάφωρα το (διεθνές) δίκαιο» με τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στο Ιράκ την Παρασκευή, ο Τραμπ «συνεχίζει να απειλεί με νέες παραβιάσεις (…) των δεσμευτικών κανόνων του διεθνούς δικαίου».
Aπό τη μεριά του ο ιρανικός στρατός αντέδρασε στην τελευταία πρόκληση του Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας αμφιβολίες ότι οι ΗΠΑ έχουν το «θάρρος» να χτυπήσουν το Ιράν.
«Λένε αυτά τα πράγματα για να εκτρέψουν την προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης από την απάνθρωπη και αδικαιολόγητη πράξη τους» δήλωσε ο υποστράτηγος Αμπντολραχίμ Μουσαβί, αρχηγός του ιρανικού στρατού, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna, αναφερόμενος στη δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί. Αλλά «αμφιβάλλω ότι έχουν το θάρρος» πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο υπουργός Πληροφοριών και Τηλεπικοινωνιών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Αζαρί-Τζαχρομί δήλωσε ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ είναι «τρομοκράτης με κοστούμι», σε μήνυμά του στο Twitter.
«Όπως το Ισλαμικό Κράτος, όπως ο Χίτλερ, όλοι μισούν τους πολιτισμούς. Ο Τραμπ είναι τρομοκράτης που φορά κοστούμι. Θα μάθει την ιστορία πολύ σύντομα ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να νικήσει το "Μεγάλο Ιρανικό Έθνος και Πολιτισμό"», έγραψε ο Τζαχρομί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η 87χρονη ζούσε στο σπίτι επί 71 χρονιά - Χαμός σε όλη τη χώρα για την έξωση της Μαρικάρμεν
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό ισχύει και για το Politico
Ξαφνική επίθεση φιλίας προς τη χώρα μας εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία των πληρωμάτων
Η TikToker χαρακτήρισε το μνημείο «μηχανή παραγωγής χρημάτων»
Μέτρα κατά της πρώην επικεφαλής του RT France για διασπορά προπαγάνδας
Φέρεται να ήταν φρουρός στο Stalag 326 VI K, όπου κρατούνταν έως και 200.000 Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου
Η 21χρονη Ταρανέχ Ραχίμι καταδικάστηκε σε θάνατο και η δίδυμη αδελφή της, Ρομίνα, σε 25 χρόνια φυλάκιση
«Παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη
Η σπάνια εξομολόγηση της γυναίκας του θρύλου της Formula 1
H απαγόρευση της πρόσβασης των δημοσιογράφων ισχύει για 14 μέρες
Η άνοδος προκαλεί ανησυχία στις Βρυξέλλες - Εξετάζονται μέτρα προστασίας της αγοράς
Σε ύψιστη επιφυλακή τέθηκαν τα μαχητικά της Βαρσοβίας
Οι δύο χώρες ενισχύουν τη στρατιωτική και αμυντική συνεργασία τους τα τελευταία χρόνια
Η απάντηση με αφορμή του χθεσινό δημοσίευμα της Telegraph
Ο Ουκρανός πρόεδρος απάντησε με αιχμηρή φράση σε ερώτηση Ρώσου δημοσιογράφου
Τι προτείνει, τι του απαντούν οι οικονομολόγοι
Το 2027 ενδέχεται να καταγραφεί ως το θερμότερο έτος στην ιστορία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.