- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ματζνέφ: Ο συγγραφέας ερευνάται για «βιασμούς κατά ανηλίκου»
Ο Γάλλος μπήκε στο στόχαστρο της εισαγγελίας του Παρισιού
Έρευνα κατά του συγγραφέα Γκαμπριέλ Ματζνέφ για «βιασμούς κατά ανηλίκου» διέταξε η εισαγγελία του Παρισιού.
Η γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα κατά του συγγραφέα Γκαμπριέλ Ματζνέφ, 83 ετών, ο οποίος κατηγορείται για τις σχέσεις του με ανήλικα κορίτσια στο βιβλίο της εκδότριας Βανεσά Σπρενγκορά που κυκλοφόρησε χθες, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Χάιτς.
Η έρευνα ξεκίνησε με πρωτοβουλία της εισαγγελίας του Παρισιού για «βιασμούς κατά ανηλίκου» κάτω των 15 ετών «εις βάρος, κυρίως, της Βανεσά Σπρενγκορά», σήμερα ηλικίας 47 ετών, οι «αποκαλύψεις» της οποίας συγκλονίζουν εδώ και μέρες τον λογοτεχνικό κόσμο της Γαλλίας.
«Πέραν των γεγονότων που περιγράφει η Βανεσά Σπρενγκορά», οι έρευνες «θα κατευθυνθούν και προς την ταυτοποίηση και άλλων ενεδεχόμενων θυμάτων που είναι πιθανόν να έγιναν στόχος ίδιας φύσεως ενεργειών επί του γαλλικού εδάφους ή στο εξωτερικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ρεμί Χάιτς.
Η έρευνα διατάχθηκε 24 ώρες μετά την κυκλοφορία του βιβλίου με τίτλο «Le Consentement» της Βανεσά Σπρενγκορά, η οποία ορίσθηκε πρόσφατα διευθύντρια των Éditions Julliard.
Στο αυτοβιογραφικό της μυθιστόρημα περιγράφει πώς πλανεύτηκε από τον Γκαμπριέλ Ματζνέφ όταν ήταν 14 ετών και πώς η ιστορία αυτή βάρυνε στην ζωή της, που σημαδεύτηκε από επεισόδια κατάθλιψης.
Η Βανεσά Σπρενγκορά δήλωσε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Le Parisien ότι δεν προτίθεται να υποβάλει μήνυση. Ομως η εισαγγελία του Παρισιού αποφάσισε να επιληφθεί αυτεπαγγέλτως του θέματος.
«Στα 14 σου χρόνια, δεν είναι αναμενόμενο να σε περιμένει ένας 50χρονος άνδρας στο σχόλασμα, δεν είναι αναμενόμενο να ζεις σε ξενοδοχείο μαζί του, ούτε να βρίσκεσαι στο κρεβάτι του, με το πέος του στο στόμα σου την ώρα του κολατσιού», διηγείται η Βανεσά Σπρενγκορά στο βιβλίο της, δηλώνοντας ότι βρισκόταν υπό την κυριαρχία του κατά την διάρκεια αυτής της σχέσης.
Η εκδότρια είναι η πρώτη που δίνει την μαρτυρία της μεταξύ των εφήβων που «γοητεύθηκαν» από τον Γκαμπριέλ Ματζνέφ, συγγραφέα που δοξάστηκε στους λογοτεχνικούς κύκλους της Γαλλίας επί σειρά ετών και τιμήθηκε με το βραβείο Renaudot-δοκίμιο το 2013.
Οι προτιμήσεις του συγγραφέα για τους «κάτω των 16 ετών» και για τον σεξουαλικό τουρισμό σε αναζήτηση νεαρών αγοριών στην Ασία, τις οποίες περιέγραφε σε σειρά βιβλίων του, δεν είχαν προκαλέσει μέχρι πρόσφατα συγκίνηση στην Γαλλία. Για τον λόγο αυτόν οι «αποκαλύψεις» του βιβλίου της Βανεσά Σπρενγκορά δεν θεωρούνται αποκαλύψεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Στόχος η παρεμπόδιση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Μόσχας
Η στρατηγική της προσέγγισης με τον Αμερικανό πρόεδρο γυρίζει μπούμερανγκ
Προφυλακισμένος ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρέλα
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί και ότι θα είναι υποψήφιος στην όποια αναμέτρηση για την ηγεσία
Πυρά της ιταλικής κυβέρνησης στο Τραμπ για το σχόλιο που έκανε στην Μελόνι
Καθυστερούν οι επαφές στην Ελβετία
«Δεν θα λάβουν ούτε δεκάρα από εμάς», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Truth Social
Είχε απονεμηθεί από την πρώην υπουργό Εσωτερικών και πρώην κυβερνήτη της Βόρειας Ντακότα Κρίστι Νόεμ
Το συνολικό κόστος των εργασιών ανήλθε περίπου στα 16 εκατομμύρια δολάρια
Πρόκειται για το δεύτερο κύμα υψηλών θερμοκρασιών σε διάστημα μερικών εβδομάδων που χτυπάει τη χώρα
Τι διαμηνύει ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος μετά το ρωσικό πλήγμα Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου
Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε την αντίδραση της Ιταλίας
Η στιγμή που δεξαμενή πετρελαίου τινάζεται στον αέρα
Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης στο Στενό θα συνεχισθούν
Μετά τη σύνοδο κορυφής, η Μελόνι δήλωσε ότι οι σχέσεις της με τον Τραμπ δεν έχουν αλλάξει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.