- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Καμερούν -ομηρία ναυτικών: Βίντεο με τους πειρατές έχουν οι αρχές
Ώρες αγωνίας για τις οικογένειες των ναυτικών
Βίντεο με τους πειρατές που πήραν όμηρους Έλληνες ναυτικούς έχουν οι αρχές του Καμερούν.
Στοιχεία από κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν το πώς έδρασαν οι πειρατές στο Καμερούν που πήραν ομήρους τους πέντε Έλληνες ναυτικούς έχουν στα χέρια τους οι αρχές σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
Το υλικό αυτό δίνει πλέον στις αρχές του Καμερούν μια εικόνα για όσα διαδραματίστηκαν πάνω στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο «Happy Lady», όπως πόσοι ήταν οι πειρατές, ποιος ήταν ο τρόπος δράσης τους και πόσος χρόνος χρειάστηκε μέχρι να φύγουν με τους όμηρους.
Στο μεταξύ οι διαπραγματευτές της πλοιοκτήτριας εταιρίας περιμένουν τηλεφώνημα από τους πειρατές για να συμφωνήσουν στα λύτρα, τα οποία σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία θα παραδοθούν σε σημείο που θα οριστεί από τους πειρατές.
Στόχος των πειρατών είναι να πάρουν χρήματα και φυσικά θα χρειαστεί να στείλουν και βίντεο που να πιστοποιεί ότι όλοι οι όμηροι είναι καλά στην υγεία τους .
Δραματικές ώρες για τις οικογένειες των Ελλήνων ναυτικών
Δραματικές είναι οι ώρες που περνούν οι οικογένειες των πέντε Ελλήνων Ναυτικών που.
Μέχρι στιγμή πάντως έχουν επικοινωνήσει μόνο μια φορά για λύτρα και η αγωνιά των οικογενειών των ναυτικών κορυφώνεται.
Η τελευταία επικοινωνία έγινε το μεσημέρι της Τρίτης, λίγες ώρες μετά την απαγωγή, στην οποία ζήτησαν λύτρα εκατομμυρίων ευρώ.
Οι δικηγόροι στο Λονδίνο που κάνουν την διαπραγμάτευση με εντολή της πλοιοκτήτριας εταιρίας έκαναν τη δική τους αντιπρόταση και από εκείνη την στιγμή η επικοινωνία σταμάτησε.
«Αν το περιστατικό είχε γίνει λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα ήμουν αυτήκοος μάρτυρας. Μιλήσαμε τέσσερις ώρες πριν. Δεν είχαν κάποιο κίνδυνο, κάποια υποψία να φοβούνται», είπε ο πατέρας του Έλληνα ανθυποπλοίαρχου που κρατείται όμηρος και είχε συνομιλήσει με τον γιο του λίγο πριν την απαγωγή.
Ο Έλληνας τραυματίας που χτύπησε στο πόδι του από εξοστρακισμό σφαίρας κατά την εισβολή στο πλοίο είναι καλά στην υγεία του. Θα επιστρέψει στην Ελλάδα όταν δώσουν το πράσινο φως οι αρχές στο Καμερούν, καθώς πρέπει να ληφθούν καταθέσεις.
«Έστειλε στη μαμά και στον μπαμπά του μήνυμα να μην ανησυχούν. Τραυματίστηκε λέει στο πόδι», είπε η θεία του.
Πληροφορίες: Star
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Ενώ τα δίδυμα ΗΠΑ vs Κίνα και ΗΠΑ vs Ιράν καλύπτουν τις φωτιές στη χειμαζόμενη Ουκρανία, ο πόλεμος φέρνει μεγάλη ακρίβεια
Πινγκ Πινγκ και Φου Σουάνγκ είναι οι νέοι «πρεσβευτές» της Κίνας
Σφοδρή επίθεση στην Τουρκία και το Κατάρ
Ο ανιψιός της απολύθηκε απομακρύνθηκε από την θέση του επικεφαλής ασφάλειας των ακινήτων της
Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τοπικούς αξιωματούχους για αμέλεια
Η 87χρονη ζούσε στο σπίτι επί 71 χρόνια - Χαμός σε όλη τη χώρα
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό ισχύει και για το Politico
Ξαφνική επίθεση φιλίας προς τη χώρα μας εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία των πληρωμάτων
Η TikToker χαρακτήρισε το μνημείο «μηχανή παραγωγής χρημάτων»
Μέτρα κατά της πρώην επικεφαλής του RT France για διασπορά προπαγάνδας
Πώς κατάφερε ο ιστορικός και συγγραφέας να εξοργίσει τους πάντες
Φέρεται να ήταν φρουρός στο Stalag 326 VI K, όπου κρατούνταν έως και 200.000 Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου
Η 21χρονη Ταρανέχ Ραχίμι καταδικάστηκε σε θάνατο και η δίδυμη αδελφή της, Ρομίνα, σε 25 χρόνια φυλάκιση
«Παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη
Η σπάνια εξομολόγηση της γυναίκας του θρύλου της Formula 1
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.