- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ταξίδεψε στην Ανταρκτική για να ετοιμάσει το γεύμα της Βρετανικής Αποστολής
Η σεφ θεωρεί ότι το δείπνο σε αυτές τις συνθήκες θα είναι μια μοναδική περιπέτεια
Η σεφ Σάρα Κλαρκ προσφέρθηκε να μαγειρέψει για τα 50 στελέχη του σταθμού της Βρετανικής Αποστολής στην Ανταρκτική στο Κινγκ Έντουαρντ της Νότιας Γεωργίας.
Η Σάρα Κλαρκ ταξίδεψε 10.000 μίλια για να ετοιμάσει το δείπνο των Χριστουγέννων για το προσωπικό της Βρετανικής Αποστολής στην Ανταρκτική (BAS).
Η 37χρονη σεφ προσφέρθηκε να μαγειρέψει για τα 50 στελέχη του σταθμού της Βρετανικής Αποστολής στην Ανταρκτική στο Κινγκ Έντουαρντ της Νότιας Γεωργίας, μέρος των βρετανικών υπερπόντιων εδαφών.
Η επιστημονική ομάδα μελετά τα επίπεδα θηρευτών, όπως οι φώκιες και οι πιγκουίνοι και συνεργάζεται με τα αλιευτικά στην περιοχή.
«Θα έχουμε σπιτική πίτσα και μπάρμπεκιου για το γεύμα των Χριστουγέννων, έχει γίνει παράδοση εδώ» ανέφερε η σεφ στην εφημερίδα «The Independent» από τη βάση στη νότια ήπειρο. Σχεδιάζει να συγκεντρώσει στο γιορτινό τραπέζι περίπου 25 άτομα (αργότερα, όχι τον Δεκέμβριο θα βρεθούν μαζί 50 άτομα) το προσωπικό της BAS, μέλη της κυβέρνησης της Νότιας Γεωργίας και εργαζόμενοι σε κοντινό μουσείο. «Θα συναντηθούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι» λέει.
Η Κλαρκ θεωρεί ότι το δείπνο για πολλούς ανθρώπους σε αυτές τις συνθήκες θα είναι μια μοναδική περιπέτεια.
Για να κάνει τη δουλειά, η Κλαρκ χρειάστηκε να εγκαταλείψει την οικογένειά της για έξι μήνες και να υποβληθεί σε εντατική υποχρεωτική εκπαίδευση, η οποία περιελάμβανε μαθήματα πρώτων βοηθειών και επιβίωσης στη θάλασσα έως και χρήσης αναπνευστικών συσκευών σε περίπτωση πυρκαγιάς. Επίσης παρακολούθησε μαθήματα για τους τρόπους αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς η θερμοκρασία όλο τον χρόνο είναι -15 έως -20 βαθμοί Κελσίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε κρίση οι σχέσεις Ουάσινγκτον-Βερολίνου μετά τις αιχμές Μερτς για το Ιράν
Τι δήλωσε ο κυβερνητικός σύμβουλος για την τρομοκρατία μετά την επίθεση στο Γκόλντερς Γκριν
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν εκτοξευθεί μετά την έναρξη του πολέμου στις 28 Φεβρουαρίου
Ψέκασε με άγνωστη ουσία τρεις αστυνομικούς στο Τόκιο
Η Joby Aviation στοχεύει πλέον στο δεύτερο μισό του 2026 για την έναρξη εμπορικών πτήσεων
«Έχει χαθεί η επαφή με 11 πλοία», δηλώνουν οι ακτιβιστές
Η ιστορική μνήμη των συμβόλων ενός κόσμου που – κάπου – υπάρχει ακόμα
«Οι βασικοί θεσμοί δεν λειτουργούν», λέει ο Ντρόζντιακ για την Αμερική του Τραμπ
Eίχε κλείσει το 2024 έπειτα από περισσότερες από 23.000 καταγγελίες για εγκληματικές δραστηριότητες
Η Ελλάδα απάντησε στον ΟΗΕ ότι ο όρος «Τουρκικά Στενά» δεν υφίσταται βάσει των διεθνών συνθηκών
Συζήτηση 90 λεπτών με εστίαση σε εκεχειρία στην Ουκρανία, Μέση Ανατολή και ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
Εκρηκτική κατάθεση για το OpenAI
Ο Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα δηλώνει 14% Έλληνας και ανακοίνωσε επίσκεψη στην Ελλάδα
Δεν ήταν, πάντως, η πρώτη φορά που βρέθηκε στο επίκεντρο για αντίστοιχο «ολίσθημα»
Τι υποστηρίζουν οι εισαγγελείς ότι σημαίνει η ανάρτηση «86-47» που σχημάτισε με κοχύλια
Το Πεντάγωνο και το Πολεμικό Ναυτικό απορρίπτουν τις καταγγελίες
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα χρήματα δόθηκαν για την προσωπική του ασφάλεια
Έχει δεμένα πάνω του όπλα, μαχαίρια και πυρομαχικά
Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με call centers στα Τίρανα - Συλλήψεις και κατασχέσεις
Ο Σουλτάν Κοσέν μιλά για τους καθημερινούς πόνους και το όνειρό του να περπατήσει ξανά ελεύθερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.