- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κάθειρξη 14 ετών για την τζιχαντρίστρια μητέρα
Έφυγε για τη Συρία και το Ισλαμικό Κράτος με τα παιδιά της
Γαλλία: Κάθειρξη 14 ετών για μια μητέρα που είχε φύγει στη Συρία με τα παιδιά της.
Μια μητέρα που έφυγε στη Συρία με τον σύντροφό της και τέσσερα μικρά παιδιά και δικαζόταν για τρομοκρατία και αρπαγή παιδιού, καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη 14 ετών από το ειδικό ποινικό δικαστήριο του Παρισιού.
Οι επαγγελματίες δικαστές του ειδικού ποινικού δικαστηρίου ακολούθησαν την εισαγγελική πρόταση που περιέγραφε την κατηγορούμενη Ζιάν Μακζουμί ως μια προσωπικότητα με «τρομακτικό εγωκεντρισμό» που δεν έδειξε «ούτε μια στιγμή ικανότητα ενσυναίσθησης».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του δικαστηρίου επικαλέστηκε γεγονότα «ιδιαίτερης βαρύτητας» και «συμμετοχή εν γνώσει της σε εγκληματική επιχείρηση» που χαρακτηρίζεται «αιμοχαρής». «Μόνο μια μεγάλη αυστηρή ποινή μπορούσε να ανακοινωθεί υπό αυτές τις συνθήκες», πρόσθεσε.
Η Μακζουμί εμφανίστηκε εμφανώς σοκαρισμένη κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας. «Θεωρούμε την ποινή εντελώς δυσανάλογη και βεβαίως θα προσφύγουμε κατά της απόφασης», δήλωσαν οι δύο δικηγόροι της, Κλεμάνς Βιτ και Φλοριάν Λαστέλ.
Η 38χρονη Μακζουμί δικαζόταν από τη Δευτέρα κυρίως για σύσταση τρομοκρατικής εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή παιδιού και παραμέληση ανηλίκου.
Τον Αύγουστο του 2014, η Μακζουμί είχε φύγει από τη Γαλλία με τον σύντροφό της Εντί Λερού, ριζοσπαστικοποιημένο όπως αυτή, και σήμερα φέρεται να έπεσε νεκρός σε μάχη στη Συρία, μαζί με τρία κοριτσάκια που γεννήθηκαν από προηγούμενες σχέσεις τους, ηλικίας τότε από 3 έως 5 ετών και το μωρό τους ηλικίας τριών εβδομάδων. Είχαν ενταχθεί στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα.
Η Ζιάν Μακζουμί είχε συλληφθεί στις 10 Οκτωβρίου 2016 στο αεροδρόμιο Ρουασί της γαλλικής πρωτεύουσας καθώς επέστρεφε από τη Συρία με τα τρία παιδιά της αλλά χωρίς την κόρη του συντρόφου της. Δεν υπάρχει καμιά πληροφορία για το κοριτσάκι αυτό, τη Ζανά, τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια.
Για την Σαμιά Μακτούφ, δικηγόρο της μητέρας της Ζανά, αυτή η ποινή ήταν «απαραίτητη για τη συνειδητοποίηση» και προκειμένου η Ζιάν Μακζουμί «να χρησιμεύσει ως παράδειγμα στις άλλες μαμάδες που έφυγαν μαζί με παιδιά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλύψεις του BBC - Στέγαζε γυναίκες σε πολυτελή διαμερίσματα, ενώ η βρετανική αστυνομία αρνούνταν να τον ερευνήσει
Συνεχίζεται η πίεση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους της
Τι κι αν το YouTube τον πετάει από την πλατφόρμα, ο influencer συνεχίζει τα ακραία challenges
Κύμα κυβερνοεπιθέσεων μέσω Signal πλήττει υψηλόβαθμους πολιτικούς και διπλωμάτες
«Κανείς δεν περνάει τα Στενά χωρίς την άδειά μας», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Ο αποκλεισμός του mobile internet έχει δυσαρεστήσει πολλούς Ρώσους τους τελευταίους μήνες
Όσα άλλαξαν τις τελευταίες ημέρες σε πολλές εταιρείες
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται σήμερα το βράδυ στο Ισλαμαμπάντ, μαζί με μια μικρή ομάδα αντιπροσώπων
Η συγκινητική ιστορία του πιτσιρικά που έκλεψε την παράσταση
Η ακρίβεια στα καύσιμα λόγω του πολέμου στο Ιράν και η οικονομική αβεβαιότητα βουλιάζουν τα ποσοστά αποδοχής του
Η μακροσκελής ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δασικές πυρκαγιές στην ιστορία της Ιαπωνίας, δεύτερη σε έκταση μετά από εκείνη του 2025 στο Όφουνατο
Επιχειρησιακό πλαίσιο για το Άρθρο 42.7 με φόντο τις δηλώσεις Τραμπ
Γυναίκα περιγράφει τη διαδικασία λίγο πριν το τέλος
Έκθεση προειδοποιεί για ζοφερές προοπτικές το 2026
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του ο γνωστός ράπερ
Νέα διαγραφή καναλιών λόγω παραβίασης όρων - Εντείνεται η ανησυχία για επικίνδυνες πρακτικές
«Ποιον από τους δύο;» είπε ατάραχη στους αστυνομικούς - Πιθανή η θανατική ποινή
Ο Μοράντε ντε λα Πουέμπλα περιγράφει τον «πιο επώδυνο τραυματισμό της ζωής του» μετά την επίθεση ταύρου στη Σεβίλλη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.