- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η Γαλλία θα προτείνει εταιρική σχέση με την ΕΕ αλλά όχι ένταξη σε χώρες των Βαλκανίων, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εμπόδισε την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών με την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, εξετάζει την ιδέα να γίνει μία ειδική πρόταση σε όλες τις Βαλκανικές χώρες. Σύμφωνα με την Republika που επικαλείται σερβικά ΜΜΕ, o Γάλλος πρόεδρος θα προτείνει μία συμφωνία εταιρικής σχέσης με την ΕΕ, η οποία θα υπολείπεται της πλήρους ένταξης.
Ενώ η Μακεδονία και η Αλβανία επηρρεάζονται άμεσα, η Σερβία, η οποία έχει ξεκινήσει τις ενταξιακές συνομιλίες, φοβάται ότι υπό τη νέα γαλλική προσέγγιση θα βρεθεί μπροστά σε μπλόκο, μαζί με το Μαυροβούνιο προηγείται στις διαπραγματεύσεις ένταξης.
Σύμφωνα με την Republika η πρόταση Μακρόν αφορά σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για υποδομές και άλλα έργα στις βαλκανικές χώρες, με αντάλλαγμα να αφήσουν το ζήτημα της διεύρυνσης.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης των αρχηγών των κομμάτων της Βόρειας Μακεδονίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, αποφασίστηκε ομόφωνα η απόρριψη πρότασης που θα υπολείπεται της πλήρους ένταξης στην ΕΕ.
Τέλος, σημειώνεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος είχε ανακοινώσει ότι θα επισκεφθεί Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία κάτι το οποίο πλέον δεν είναι βέβαιο καθώς τα Σκόπια οδηγούνται σε εκλογές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.