Κοσμος

Έθαψαν νεογέννητο κοριτσάκι ζωντανό σε τάφο στην Ινδία

Το βρήκε χωρικός την ώρα που έθαβε το δικό του παιδί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
baby-4077353_1920.jpg

Νεογέννητο κοριτσάκι εντοπίστηκε θαμμένο ζωντανό στη βόρεια Ινδία, στην επαρχία Ουτάρ Πραντές.

Νεογέννητο κοριτσάκι εντοπίστηκε θαμμένο ζωντανό στη βόρεια Ινδία, όπως αποκάλυψε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας της επαρχίας Ουτάρ Πραντές.

Ο Αμπιναντάν Σινγκ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το μωρό βρέθηκε από έναν χωριανό την ώρα που έθαβε τη δική του κόρη, η οποία είχε πεθάνει λίγα λεπτά μετά τη γέννησή της.

Δημοσίευμα στο BBC αναφέρει ότι το κοριτσάκι, το οποίο είχε τοποθετηθεί μέσα σε ένα πήλινο δοχείο περίπου ένα μέτρο κάτω από το έδαφος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου αναρρώνει.

_109224185_mediaitem109224184.jpg

Η αστυνομία διενεργεί ήδη έρευνα για τον εντοπισμό των γονιών: «Προσπαθούμε να βρούμε τους γονείς του μωρού και υποψιαζόμαστε ότι αυτό συνέβη με τη συγκατάθεσή τους», τόνισε ο Σινγκ.

Η αναλογία μεταξύ των δύο φύλων στην Ινδία είναι μια από τις χειρότερες στον κόσμο. Οι γυναίκες συχνά υφίστανται κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος τους και τα κορίτσια θεωρούνται ως οικονομική επιβάρυνση, ιδίως μεταξύ των φτωχών κοινοτήτων.

Πολλοί, που διαμαρτύρονται για αυτό το φαινόμενο, λένε ότι η παραδοσιακή προτίμηση στους γιους έχει ως αποτέλεσμα εκατομμύρια παιδιά θηλυκού γένους να χάνονται εξαιτίας μαζικών αμβλώσεων και βρεφοκτονιών κατά τη διάρκεια των ετών. Παρόλο που τα περισσότερα ανεπιθύμητα θηλυκά έμβρυα υπόκεινται σε έκτρωση, με τη βοήθεια παράνομων κλινικών προσδιορισμού του φύλου, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κοριτσιών που δολοφονούνται μετά τη γέννησή τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ