- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τραμπ: Κακή ιδέα η τουρκική επιχείρηση στη Συρία
«Οι ΗΠΑ δεν επιδοκιμάζουν αυτήν την επίθεση»
Οι ΗΠΑ «κατέστησαν σαφές στην Τουρκία ότι αυτή η επιχείρηση είναι μια κακή ιδέα», αναφέρει για την τουρκική επέμβαση στη Συρία ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα την Τουρκία για την επίθεση στη Συρία, επισημαίνοντας ότι η στρατιωτική επιχείρησή της είναι «κακή ιδέα», την οποία δεν στηρίζουν οι ΗΠΑ, ενώ κάλεσε την Άγκυρα να προστατεύσει τις θρησκευτικές μειονότητες.
«Σήμερα το πρωί, η Τουρκία, κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, εισέβαλε στη Συρία. Οι ΗΠΑ δεν επιδοκιμάζουν αυτήν την επίθεση και το κατέστησαν σαφές στην Τουρκία ότι αυτή η επιχείρηση είναι μια κακή ιδέα» αναφέρει ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.
«Η Τουρκία έχει δεσμευτεί να προστατεύσει τον άμαχο πληθυσμό, τις θρησκευτικές μειονότητες, μεταξύ αυτών τους Χριστιανούς, και να διασφαλίσει ότι δεν θα εκτυλιχθεί καμία ανθρωπιστική κρίση, και εμείς κρατάμε αυτή τη δέσμευση».
«Η Τουρκία είναι επομένως υπεύθυνη να διασφαλίσει ότι όλοι οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που κρατούνται, θα παραμείνουν στη φυλακή και ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν θα ανασυνταχθεί με κανέναν τρόπο», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τον εαυτό του έναντι των σφοδρών επικρίσεων που διατυπώνουν οι Ρεπουμπλικανοί σύντροφοί του με αφορμή την απόφασή του να απομακρύνει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία.
«Δεν υπάρχουν Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή. Από την πρώτη ημέρα που μπήκα στην πολιτική αρένα, το κατέστησα σαφές ότι δεν ήθελα να συνεχίσω αυτούς τους ατέρμονους, παράλογους πολέμους, ιδίως εκείνους που δεν είχαν κανένα όφελος για τις ΗΠΑ».
Ο μεγιστάνας εξόργισε πολλούς Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς με την απόφασή του, την Κυριακή, να απομακρύνει 50 Αμερικανούς στρατιώτες από τη βόρεια Συρία, αφού ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον ενημέρωσε ότι η σχεδιαζόμενη από καιρό επίθεση εναντίον των Κούρδων θα ξεκινήσει σύντομα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.