- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπλόκο Τραμπ σε μετανάστες χωρίς ασφαλιστική κάλυψη υγείας
Η διακήρυξη δεν αφορά τους αιτούντες άσυλο ή τους πρόσφυγες
ΗΠΑ: Ο Τραμπ αναστέλλει την είσοδο μεταναστών που δεν μπορούν να πληρώσουν για την υγειονομική περίθαλψή τους.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες, Παρασκευή, διακήρυξη με την οποία αναστέλλεται η είσοδος μεταναστών οι οποίοι δεν θα έχουν εξασφαλίσει ασφαλιστική κάλυψη υγείας μέσα σε 30 ημέρες από την είσοδό τους ή δεν έχουν τα μέσα για να πληρώσουν οι ίδιοι για την υγειονομική περίθαλψή τους.
Στη διακήρυξη, η οποία εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο, αναφέρεται πως δεν θα επηρεασθεί το δικαίωμα οποιουδήποτε προσώπου σε άσυλο ή σε καθεστώς πρόσφυγα. Αναφέρεται επίσης πως το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή στις 3 Νοεμβρίου.
Ο Τραμπ έχει κάνει τον περιορισμό της νόμιμης και της παράτυπης μετανάστευσης κεντρικό θέμα της προεδρίας του. Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως σχεδιάζει να επιτρέψει να εγκατασταθούν στις ΗΠΑ κατά το οικονομικό έτος 2020 μόνο 18.000 πρόσφυγες, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος στην ιστορία του σύγχρονου προσφυγικού προγράμματος.
«Ενώ το σύστημά μας υγειονομικής περίθαλψης αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που προκαλούνται από τη μη αποζημιούμενη περίθαλψη, η Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών κάνει το πρόβλημα χειρότερο επιτρέποντας την είσοδο χιλιάδων ξένων που δεν έχουν δείξει οποιαδήποτε ικανότητα να πληρώσουν για τα κόστη της υγειονομικής περίθαλψής τους», αναφέρει ο Τραμπ στη διακήρυξη.
Ο ίδιος προσθέτει πως η αναστολή ισχύει μόνο για πρόσωπα που επιδιώκουν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με μεταναστευτική βίζα.
Στο έγγραφο αναφέρονται τα είδη ασφάλισης που θεωρούνται εγκεκριμένα, όπως σχέδια για την κάλυψή της από εργοδότη και το πρόγραμμα Medicare για τους ηλικιωμένους.
Προστίθεται όμως πως για πρόσωπα άνω των 18 ετών, η κάλυψή τους από το πρόγραμμα Medicaid για τους φτωχούς δεν εγκρίνεται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς αξιοποίησε ένα ιδιαίτερο νομικό «παράθυρο»
Η πόρτα φέρεται να άνοιξε μερικώς, χωρίς ωστόσο να ενεργοποιηθεί η τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης
Στο στόχαστρο διαδηλωτών ο πρωθυπουργός - Καταγγελίες για ελλιπή προστασία της εβραϊκής κοινότητας
Ο Ούλι Πατσούκου κερδίζει δημοσιότητα στα social media, ενώ διατηρεί ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή έως και 18 χρόνια κάθειρξης
Ποια είναι η απομακρυσμένη χώρα που βγαίνει κερδισμένη από το ράλι πετρελαίου
H ομώνυμη σειρά προβλήθηκε για 130 επεισόδια έως το 1985
Στις 22 Απριλίου, εκατομμύρια πολίτες ενημερώθηκαν μέσω email για την κυβερνοεπίθεση
Αιχμές για Μακρόν, με προειδοποίηση ότι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυξάνουν την ένταση
Οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί
Ο πρόεδρος στηρίζει αμερικανική πρωτοβουλία για ασφάλεια ναυσιπλοΐας στην περιοχή
Το λάθος που προκάλεσε το τροχαίο
Εντοπίστηκε παιδικό εσώρουχο με DNA τόσο του κοριτσιού όσο και του 47χρονου υπόπτου
Ο νικητής του φετινού βραβείου θα ανακοινωθεί στις 9 Οκτωβρίου
Νέο μήνυμα από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν
Οι αρχές εκτιμούν ότι η συνολική αξία των χελωνών που κατασχέθηκαν ανέρχεται σε περίπου 9.000 δολάρια
Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα αν το έργο είναι δικό του
Η σύγκρουση με το Ιράν εκτοξεύει τις τιμές του πετρελαίου και απειλεί τη διεθνή οικονομία
Οι ΗΠΑ μειώνουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.