- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μασκότ πέθανε μέσα στη στολή από τη ζέστη
Ο 28χρονος χόρευε 20 λεπτά φορώντας μια στολή βάρους 16 κιλών
Ένας 28χρονος, άνδρας ντυμένος με στολή μασκότ, πέθανε από θερμοπληξία την Κυριακή το απόγευμα στο πάρκο Χιρακάτα.
Ένας 28χρονος, άνδρας ντυμένος με στολή μασκότ, πέθανε από θερμοπληξία την Κυριακή το απόγευμα στο πάρκο Χιρακάτα της Οσάκα, αφού χόρευε 20 λεπτά φορώντας μια στολή βάρους 16 κιλών, σύμφωνα με το BBC. Πρόκειται για τον έναν από τους 11 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους εξ αιτίας του καύσωνα που πλήττει την Ιαπωνία.
Μετά το θλιβερό γεγονός, το πάρκο ακύρωσε όλες τις εκδηλώσεις που συμμετέχουν μασκότ.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περισσότερα από 5.000 άτομα ζήτησαν νοσοκομειακή περίθαλψη λόγω του καύσωνα την τελευταία εβδομάδα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, περισσότερο από το 50% των νοσηλευομένων ήταν ηλικίας 65 ετών και άνω.
Οι θερμοκρασίες αναμένεται να παραμείνουν υψηλότερες από τον μέσο όρο και την επόμενη εβδομάδα.
Ο εργαζόμενος με μερική απασχόληση στο πάρκο Χιρακάτα ήταν ντυμένος με αυτό το κοστούμι για να παίξει τον ρόλο ενός φανταστικού χαρακτήρα που ζει στο πάρκο, ανέφερε η αστυνομία.
Το απόγευμα της 28ης Ιουλίου ένιωσε αδιαθεσία ενώ έκανε πρόβες στη σκηνή με άλλα μέλη του προσωπικού. Η υψηλότερη θερμοκρασία στο Χιρακάτα εκείνη την ημέρα ήταν στους 33,2C.
Ο εργαζόμενος έχασε τις αισθήσεις του και διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.
Σε δήλωση, οι ιδιοκτήτες του πάρκου υποσχέθηκαν να «εντοπίσουν την αιτία» του συμβάντος και «να εργαστούν για να αποφευχθεί η επανάληψή του».
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ιαπωνία σαρώνεται από ένα θανάσιμο καύσωνα. Τον Ιούλιο του 2018, 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους για λόγους που σχετίζονταν με την αποπνικτική ζέστη που επικρατούσε στη χώρα της Απω Ανατολής εκείνη την περίοδο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μη σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Πρώτη τέτοια επίθεση μετά από έναν μήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.