Κοσμος

Μασκότ πέθανε μέσα στη στολή από τη ζέστη

Ο 28χρονος χόρευε 20 λεπτά φορώντας μια στολή βάρους 16 κιλών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
maskot.png
ΑΡΧΕΙΟ / © EPA/CHRISTIAN BRUNA

Ένας 28χρονος, άνδρας ντυμένος με στολή μασκότ, πέθανε από θερμοπληξία την Κυριακή το απόγευμα στο πάρκο Χιρακάτα.

Ένας 28χρονος, άνδρας ντυμένος με στολή μασκότ, πέθανε από θερμοπληξία την Κυριακή το απόγευμα στο πάρκο Χιρακάτα της Οσάκα, αφού χόρευε 20 λεπτά φορώντας μια στολή βάρους 16 κιλών, σύμφωνα με το BBC. Πρόκειται για τον έναν από τους 11 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους εξ αιτίας του καύσωνα που πλήττει την Ιαπωνία.

Μετά το θλιβερό γεγονός, το πάρκο ακύρωσε όλες τις εκδηλώσεις που συμμετέχουν μασκότ.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περισσότερα από 5.000 άτομα ζήτησαν νοσοκομειακή περίθαλψη λόγω του καύσωνα την τελευταία εβδομάδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, περισσότερο από το 50% των νοσηλευομένων ήταν ηλικίας 65 ετών και άνω.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να παραμείνουν υψηλότερες από τον μέσο όρο και την επόμενη εβδομάδα.

Ο εργαζόμενος με μερική απασχόληση στο πάρκο Χιρακάτα ήταν ντυμένος με αυτό το κοστούμι για να παίξει τον ρόλο ενός φανταστικού χαρακτήρα που ζει στο πάρκο, ανέφερε η αστυνομία.

Το απόγευμα της 28ης Ιουλίου ένιωσε αδιαθεσία ενώ έκανε πρόβες στη σκηνή με άλλα μέλη του προσωπικού. Η υψηλότερη θερμοκρασία στο Χιρακάτα εκείνη την ημέρα ήταν στους 33,2C.

Ο εργαζόμενος έχασε τις αισθήσεις του ​​και διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Σε δήλωση, οι ιδιοκτήτες του πάρκου υποσχέθηκαν να «εντοπίσουν την αιτία» του συμβάντος και «να εργαστούν για να αποφευχθεί η επανάληψή του».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ιαπωνία σαρώνεται από ένα θανάσιμο καύσωνα. Τον Ιούλιο του 2018, 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους για λόγους που σχετίζονταν με την αποπνικτική ζέστη που επικρατούσε στη χώρα της Απω Ανατολής εκείνη την περίοδο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ