- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι τουρκικές παραβιάσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ συζητήθηκαν στο Κάιρο
Στη 2η Υπουργική Συνάντηση του Φόρουμ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου για το Φυσικό Αέριο
Η Κύπρος ενημέρωσε σήμερα το Φόρουμ των χωρών της ΝΑ Μεσογείου για το Φυσικό Αέριο, στο Κάιρο, για τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Το θέμα των παραβιάσεων της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, ήταν από τα σημαντικότερα που συζητήθηκαν σήμερα στο Κάιρο, κατά τη 2η Υπουργική Συνάντηση του Φόρουμ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου για το Φυσικό Αέριο, όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Από την πλευρά του, ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης ενημέρωσε για τις τουρκικές παραβιάσεις τους ομολόγους του, της Αιγύπτου, της Ελλάδας, του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Ιορδανίας και της Παλαιστίνης, καθώς επίσης και τον υπουργό Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ρικ Πέρι, καθώς και τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Μιλώντας κατά την κοινή συνέντευξη τύπου, ο κ. Λακκοτρύπης επεσήμανε για το τι ακριβώς περιλαμβάνουν αυτές οι παραβιάσεις, δηλαδή πόσο κοντά στις κυπριακές ακτές ήταν η πρώτη γεώτρηση και πόσο ακόμη πιο κοντά είναι η δεύτερη γεώτρηση της Τουρκίας.
Ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου ευχαρίστησε για τη στήριξη των κρατών του Φόρουμ, όπου μάλιστα στην κοινή διακήρυξη τονίζεται ότι το Φόρουμ των χωρών αυτών «σέβεται τα δικαιώματα των μελών του, αναφορικά με τις φυσικές πηγές τους και σύμφωνα πάντοτε με το διεθνές δίκαιο».
Τέλος, κατά τη σημερινή 2η Υπουργική Συνάντηση των χωρών της ΝΑ Μεσογείου για το Φυσικό Αέριο, αποφασίστηκε ότι η επόμενη 3η συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο 15νθήμερο του Ιανουαρίου του 2020, όπου οι αρμόδιοι φορείς θέτουν χρονοδιάγραμμα να έχει αρχίσει πλέον να λειτουργεί στην πράξη ο νέος αυτός διεθνής οργανισμός με έδρα το Κάιρο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.