- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ήρωας της ημέρας: Ο τροχονόμος που σώζει τη ζωή βρέφους
Καρέ-καρέ η ανάνηψη και πώς το μωράκι άνοιξε τα ματάκια του
Ήρωας τροχονόμος στη Νότια Καρολίνα σώζει τη ζωή μωρού μόλις 12 ημερών και τιμάται με μετάλλιό του για την ενέργειά του.
Ο τροχονόμος Γουίλιαμ Κίμπρο είναι ο ήρωας και ίσως η πιο συγκινητική είδηση της ημέρας. Η κάμερα που έχει προσαρμοσμένη ο τροχονόμος στη στολή του κατέγραψε καρέ-καρέ τη διάσωση ενός βρέφους, μόλις 12 ημερών.
Αρχικά ο Γουίλιαμ Κίμπρο σταμάτησε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο που έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα στο Σάμερβιλ της Νότιας Καρολίνα. Ένας από τους επιβάτες εξήγησε ότι έτρεχαν στο νοσοκομείο τη μικρή Ράιλι επειδή την ώρα που έπινε το γάλα της απ’ το μπιμπερό σταμάτησε να αναπνέει. Αμέσως ο τροχονόμος πήρε το βρέφος στα χέρια του και με απαλές κινήσεις του έξανε καρδιοπνευμονική ανάνηψη (ΚΑΡΠΑ).
Το βίντεο με τη σωτήρια επέμβαση έδωσε στη δημοσιότητα του γραφείο του Σερίφη της κομητείας Μπέρκλεϊ στη Νότια Καρολίνα.
«Έλα μωρό μου, κλάψε, κλάψε να χαρείς. Έλα, άνοιξε γλυκιά μου τα ματάκια σου», ακούγεται να λέει στο βίντεο ο Αμερικανός. Όταν το βρέφος έβγαλε δύο μικρές κραυγές, ο τροχονόμος έσπευσε να καθησυχάσει τη μητέρα του που αγωνιούσε: «Μην φοβάστε, αφού κλαίει το παιδί, πάει να πει ότι αναπνέει».
Στον τροχονόμο απονεμήθηκε αργότερα μετάλλιο για τη διάσωση του βρέφους, ενώ όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Μπέρκλεϊ «αστυνομικοί του τμήματος πέρασαν μετά από λίγες μέρες απ’ το σπίτι του παιδιού και διαπίστωσαν ότι χαίρει άκρας υγείας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η έρευνα και οι ραγδαίες εξελίξεις στην οικογένεια
Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το μακελειό στην Κρακοβία
Μια εβδομάδα ήταν αρκετή για να έρθουν τα πάνω κάτω στον πλανήτη
Αλκοόλ, καφρίλες και σεξιστικές αστεία άνοιξαν τον δρόμο για κατά συρροή βιαστές όπως ο Μπραντ
Σε ποια περίπτωση θα διεξαχθούν νέες εκλογές
Για «τρομοκρατική ενέργεια» κάνει λόγο η κυβέρνηση, ακροδεξιών πεποιθήσεων ο 24χρονος
Σκληραίνει τη στάση του μετά την εκλογική ήττα – Αναβαθμίζει τον Στίβεν Μίλερ
Από τη στιγμή που θα λάβει την εντολή, θα έχει στη διάθεσή του 28 ημέρες για να σχηματίσει νέα κυβέρνηση
Οι 6 μαχητές που θέλει στο πλευρό του
Σουβλάκι, τζατζίκι και ελιές στο βάθρο της παγκόσμιας γαστρονομίας
Για «υποστηρικτές της τρομοκρατίας», κάνει λόγο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Δύο αστυνομικοί μεταξύ των τραυματιών, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση
Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο πρόεδρος των ΗΠΑ την επέπληξε για την απώλεια και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου
Νέος γύρος κινητοποιήσεων ενόψει της συνάντησης συνδικάτων – κυβέρνησης
Φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί
Ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση της παραγωγής του Cybercab
Ο ύποπτος είχε εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ το 2024
«Θα μπορούσε να είχε σωθεί»: Αγανάκτηση από την οικογένειά του
Οι αντιδράσεις από τους Δημοκρατικούς και το πρώτο μήνυμα
Πώς σχολιάζουν τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών διπλωματικές πηγές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.