- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Προσωρινά τέλος το νικάμπ στην Τυνησία λόγω βομβιστών αυτοκτονίας
«Για λόγους ασφαλείας» η απαγόρευση χρήσης του συγκεκριμένου πέπλου σε δημόσιους χώρους
Οι αρχές της Τυνησίας απαγορεύουν το νικάμπ μετά τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα, Τύνιδα.
Να απαγορεύσουν στις γυναίκες να φορούν το νικάμπ (σ.σ. το πέπλο που καλύπτει όλο το πρόσωπο, αφήνοντας εκτεθειμένα μόνο τα μάτια) αποφάσισαν οι αρχές της Τυνησίας για «λόγους ασφαλείας». Η κατάσταση στην αφρικανική χώρα είναι τεταμένη όσον αφορά στην ασφάλεια -μια εβδομάδα μετά τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα, Τύνιδα.
Το διάταγμα που φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού Γιούσεφ Σαχίντ και απευθύνεται στους υπουργούς, τους γενικούς γραμματείς, τους νομάρχες και τους υπευθύνους των δημόσιων υπηρεσιών, αναφέρει: «Στο πλαίσιο της διαφύλαξης της δημόσιας ασφάλειας (...) πρέπει να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα για να απαγορεύσουμε την είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες (...) σε κάθε πρόσωπο που έχει καλυμμένο το πρόσωπό του».
Ένας σύμβουλος της κυβέρνησης διευκρίνισε ότι μόνο το Κοινοβούλιο έχει την αρμοδιότητα να απαγορεύσει το νικάμπ στους δρόμους και τους ανοιχτούς δημόσιους χώρους.
Λουτρό αίματος
Στις 27 Ιουνίου, στη διπλή επίθεση αυτοκτονίας εναντίον αστυνομικών, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι επτά. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Αρχικά, είχαν κυκλοφορήσει φήμες στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι ο ένας από τους δράστες, ο «εγκέφαλος» της αιματηρής επίθεσης που ανατινάχθηκε την Τρίτη για να μην συλληφθεί από τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν, φορούσε νικάμπ για να κρύψει την ταυτότητά του. Το Υπουργείο Εσωτερικών όμως διέψευσε στη συνέχεια αυτήν την πληροφορία.
Η Τυνησιακή Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιώματα (LTDH) ζήτησε να εφαρμοστεί μόνο «προσωρινά» αυτή η απαγόρευση. «Τασσόμαστε υπέρ της ελευθερίας στην επιλογή της ενδυμασίας, όμως σήμερα, με την παρούσα κατάσταση και τις τρομοκρατικές απειλές στην Τυνησία και σε όλη την περιοχή, κρίνουμε δικαιολογημένη αυτήν την απόφαση» είπε ο πρόεδρός της, Τζάμελ Μσάλεμ. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, «η απαγόρευση αυτή πρέπει να είναι προσωρινή και να μη συνεχιστεί αφού εξομαλυνθεί η κατάσταση».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.