- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Σκα Κέλερ: «Πράσινο» και με άρωμα γυναίκας το Ευρωκοινοβούλιο
Το Spiegel θεωρεί ότι η Γερμανίδα θα προταθεί για την προεδρία
H Γερμανίδα πράσινη πολιτικός Σκα Κέλερ υποψήφια για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Στις ευρωπαϊκές εκλογές, οι Πράσινοι αύξησαν σημαντικά το ποσοστό τους και τώρα διεκδικούν ανώτερες θέσεις: αύριο, Τετάρτη, εκλέγεται νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και, όπως ανακοίνωσαν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι, το κόμμα της 37χρονης Σκα Κέλερ, θα την προτείνουν για την Προεδρία», γράφει το Spiegel online. Η ίδια δήλωσε σχετικά: «Θέλω να καταστήσω το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιο δημοκρατικό, πιο ανοιχτό και πιο διαφανές».
«Το νεοεκλεγμένο Κοινοβούλιο θα συνέλθει στο Στρασβούργο για πρώτη φορά σήμερα. Μια μέρα μετά θα εκλεγεί ο διάδοχος του απερχόμενου Προέδρου Αντόνιο Ταγιάνι. Άλλοι υποψήφιοι που συζητούνται είναι ο Βέλγος Φιλελεύθερος Γκι Φερχόφστατ, και ο Ιταλός Σοσιαλιστής Ρομπέρτο Γκουαρνιέρι.
Το Spiegel online σημειώνει επίσης ότι «Οι Πράσινοι σημείωσαν σημαντικά κέρδη στις ευρωπαϊκές εκλογές στα τέλη Μαΐου και είναι τέταρτοι στο νέο κοινοβούλιο με 75 έδρες. Η Κέλερ ήταν συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων κατά την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο, μαζί με τον Βέλγο Φιλίπ Λάμπερτς. Μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές, θα διατηρήσουν και οι δύο το αξίωμά τους.
Τέλος Spiegel online αναφέρει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα μία Γερμανίδα πολιτικός προτίθεται να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό αξίωμα. «Θα ήθελα να είμαι υποψήφια Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», δήλωσε η πρώην ομοσπονδιακή Υπουργός Δικαιοσύνης και επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στις ευρωεκλογές Καταρίνα Μπάρλεϊ στην οικονομική ιστοσελίδα «Business Insider».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η στεγαστική επισφάλεια των ηλικιωμένων που αναδεικνύεται σε νέα πρόκληση για τις ευρωπαϊκές πολιτικές κοινωνικής προστασίας
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.