- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Εκατομμύρια ακρίδες κάνουν έφοδο στη Σαρδηνία (video)
Μεγάλη η ανησυχία των κατοίκων: «Αυτά τα έντομα τρώνε τα πάντα»
Επιδρομή εκατομμυρίων ακριδών στη Σαρδηνία, σε απόγνωση οι αγρότες.
Η επιδρομή εκατομμυρίων ακριδών στην κεντρική Σαρδηνία προκαλεί την ανησυχία των αγροτών της περιοχής, όπου περίπου 25.000 στρέμματα γης έχουν ήδη καταστραφεί από τα έντομα.
Σύμφωνα με ειδικούς, είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 60 και πλέον χρόνια που ένα τέτοιο φαινόμενο καταγράφεται.
Οι πληγείσες ζώνες βρίσκονται στις κοινότητες Νουόρο, Οτάνα και Οράνι. «Αυτά τα έντομα τρώνε τα πάντα, δημητριακά, φρούτα, λαχανικά. Δεν μπορούμε πλέον να ταΐζουμε τα ζώα μας (…)» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντανιέλε Σεντά, ένας κτηνοτρόφος από το Οράνι. «Δεν καλλιεργούμε πλέον σε ορισμένα χωράφια καθώς αυτό θα απαιτούσε πολύ μεγαλύτερες επενδύσεις και αυτά τα εδάφη αποτελούν την ιδανική περιοχή για τις ακρίδες, για να αφήσουν τα αυγά τους» συμπλήρωσε.
Από τα εγκαταλελειμμένα εδάφη, οι ακρίδες, οι οποίες μπορούν να διανύσουν 4-6 χλμ την ημέρα, καταλαμβάνουν τα βοσκοτόπια για να μπορέσουν να τραφούν.
«Η άνοδος της θερμοκρασίας, που συνδέεται με την κλιματική αλλαγή, είναι ένα φαινόμενο, το οποίο ενθαρρύνει τον πολλαπλασιασμό του είδους», αναφέρει στο AFP ο Ινάσιο Φλόρις, καθηγητής εντομολογίας του πανεπιστημίου της Σάσαρι, στο βόρειο τμήμα της νήσου.
Πριν από καμιά δεκαριά ημέρες, όταν η εισβολή φαίνεται πως είχε φθάσει στην κορύφωσή της, τα δέντρα και οι αυλές των αγροκτημάτων είχαν καλυφθεί από τα έντομα.
«Μια λύση με τη χρήση χημικών δεν εξετάζεται, καθώς θα ήταν αναποτελεσματική και ο περιβαλλοντικός αντίκτυπός της θα ήταν πολύ σημαντικός» σημείωσε ο Φλόρις.
Από την πλευρά της, η μεγαλύτερη αγροτική ένωση της Ιταλίας, η Coldiretti, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας τις οικονομικές επιπτώσεις στους αγρότες της περιοχής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.