- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι Βρετανοί τρολάρουν Τραμπ στους Λευκούς Βράχους του Ντόβερ
«Τιμά την D-Day με την πιο επικίνδυνη ακροδεξιά ατζέντα»
Το μπαλόνι- καρικατούρα του Ντόναλντ Τραμπ μωρό υπερίπταται στο Ντόβερ με αφορμή την επέτειο για την Απόβαση στη Νορμανδία.
Δεν καλωσόρισαν με τυπική βρετανική ευγένεια τον 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ οι Βρετανοί. Έντεκα μήνες μετά το τρολάρισμα που του επεφύλαξαν διαφωνούντες με τις πολιτικές του, με ένα μπαλόνι- καρικατούρα του Ντόναλντ Τραμπ μωρό να υπερίπταται κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, η καρικατούρα αυτή επανήλθε, προβαλλόμενη πάνω στους Λευκούς Βράχους του Ντόβερ.
«Ο Τραμπ έρχεται στη Βρετανία να τιμήσει την ήττα του φασισμού μετά την D-day ενώ, την ίδια στιγμή, προωθεί μια επικίνδυνη ακροδεξιά ατζέντα και συδαυλίζει τις φλόγες του μίσους» δήλωσε, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Hyperallergic, o σχεδιαστής του Trump Baby, ο Ματ Μπόνερ. «Αυτό το Σαββατοκύριακο (σ.σ. το περασμένο Σαββατοκύριακο) φωτίζουμε τους Λευκούς Βράχους του Ντόβερ για να στείλουμε ένα μήνυμα στον κόσμο: ο Τραμπ και οι πολιτικές του τού μίσους και του διχασμού δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ». Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι ντόπιοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα, ήταν εξαιρετικά θετικοί στην προοπτική να δουν το «μωρό Τραμπ» πάνω στους βράχους, οι οποίοι είναι οικολογικό τοπόσημο για τη Βρετανία.
Οι Βρετανοί δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Τραμπ. Τον περασμένο Οκτώβριο, δημοσκόπηση που διενήργησε το Κέντρο Ερευνών Pew έδειξε ότι μόνον το 28% των κατοίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εμπιστεύονται τον Ντόναλντ Τραμπ ότι θα κάνει το σωστό στα διεθνή θέματα. Ίσως γι' αυτόν τον λόγο επέμειναν στο τρολάρισμα. Μπορεί ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ να μην είδε το πολεμικό πλοίο USS John S. McCain κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Ιαπωνία, αλλά η ομάδα διαμαρτυρίας «Led By Donkeys» φρόντισε να μη λείψει από το Λονδίνο η παρουσία του εκλιπόντος Αμερικανού γερουσιαστή, προβάλλοντας, τη Δευτέρα, μια εικόνα του πλοίου πάνω στο Μουσείο Μαντάμ Τισό. Και, την ίδια ημέρα, πάνω στον Πύργο του Λονδίνου προέβαλαν εικόνα με τα ποσοστά έγκρισης των πολιτικών Ομπάμα και Τραμπ από τους Βρετανούς: 72% για τον πρώτο, 21% για τον δεύτερο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τεχνολογική ελίτ της Σίλικον Βάλεϊ έχει υποχρέωση να συμμετέχει στην άμυνα του έθνους
Διεθνές Συμπόσιο στη Βοστώνη, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών από αμερικανικά και ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια
Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας
«Οι απεσταλμένοι μου θα μεταβούν στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν» αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα σημάδια στις σορούς ενηλίκων
Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ
Τα Στενά του Ορμούζ έμειναν για λιγότερο από ένα 24ωρο ανοιχτά
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.